Subota, 23 Veljača 2013 13:08

Otkrivamo što se krije iza priče o navodnoj otmici u Podstrani: prekid zbog droge, namjerno zabijanje u škodu... Istaknuto

Otkrivamo što se krije iza priče o navodnoj otmici u Podstrani: prekid zbog droge, namjerno zabijanje u škodu... Arhiva

Nakon što je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ispitala 39-godišnjeg R. V. iz Splita koji je osumnjičen za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode 33-godišnjeg sugrađanina, sudac istrage Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti kazneno djelo.


U svom priopćenju ODO je izvijestio da "postoji osnova sumnje da je 39-godišnjak, kako bi došao do informacija o svojoj bivšoj djevojci, oko 17.30 sati 19. veljače 2013. u Podstrani, naveo hrvatskog državljanina (1980.) da uđe u njegovo vozilo i, u nakani da mu ograniči slobodu, blokirao sva vrata na vozilu te ga mimo njegove volje odvezao u druga mjesta prijeteći mu tijekom cijele vožnje".

 

Prema njihovu službenom priopćenju, "tijekom vožnje u strahu 33-godišnjak je uhvatio upravljač vozila i skrenuo na suprotni trak uslijed čega je došlo do frontalnog sudara s vozilom koje je naišlo iz suprotnog smjera".

 

'Zapela ' na drogama

 

No, priča koja se krije iza ovog službenog priopćenja daje pomalo drugačiju sliku o cijelom događaju. Naime, pritvoreni R.V. je sa svojom djevojkom, koja ima dvoje maloljetne djece, prekinuo ljubavnu vezu prije dužeg vremena.

 

Razlog je, kako doznajemo od njemu bliskih osoba, bio taj što je vidio da je sklona prekomjernom uživanju narkotika. Budući da je tijekom veze upoznao njezinu djecu, vezao se za njih i osjećao se odgovoran za njih i nakon prekida s njihovom majkom, pa joj je tako redovito, na njezino traženje, davao novac. On je, naravno, mislio da ona taj novac troši da bi prehranila i brinula se za djecu, no, prema njegovim spoznajama, ona je to trošila na drogu.

 

- Nekoliko ju je puta uhvatio u laži, a znao je da je ona radila kao hostesa na jahtama i zato se brinuo da je nije netko navukao na drogu, što je ona, naravno, negirala. Nije više znao što napraviti te je odlučio nazvati tog momka koji mu se činio najispravnijim od svih ljudi iz njezina kruga prijatelja. Ovaj je dobrovoljno sjeo u auto i on mu je kazao da je spreman da odu na policiju da prijave ako on ima saznanja da netko njegovu bivšu djevojku navlači na drogu. Rekao mu je da želi spasiti i nju i njezinu djecu - pojašnjava za Slobodnu Dalmaciju prijatelj pritvorenog Splićanina koji je jako dobro upoznat s cijelom situacijom.

 

Otmičar bez oružja

Prema toj verziji priče, 33-godišnjak je kazao da ima u mjestu Gata jedna djevojka koja zna sve o R.V.-ovoj bivšoj djevojci te su krenuli prema tamo. No, u jednom je trenutku R.V. shvatio da ga mlađi muškarac samo "navlači", odnosno da odugovlači, te mu je rekao da ga ne "manta".

 

Tad je ovaj, da izbjegne da R.V. krene prema policijskoj postaji, u vožnji, dok su se vozili kroz Tugare, zgrabio volan BMW-a i zabio se u nadolazeću škodu octaviju u kojoj je bio 31-godišnjak, čija je supruga trudna, koji je jedini teško ozlijeđen i nalazi se s frakturom lubanje u splitskoj bolnici.

 

Dolaskom policije na mjesto događaja, zatekli su polomljene automobile, teško ozlijeđenog vozača škode, "otmičara" u nesvijesti kod kojeg nije bilo nikakvog ni hladnog ni vatrenog oružja te gotovo neozlijeđenu "žrtvu". Zanimljivo je da ni policija ni ODO još nisu podnijeli kaznenu prijavu protiv "otetog" 33-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom.

 

- Ako se on bojao za svoj život, zašto se nije odmah "bacio" na svog navodnog otmičara pa da slete sa strane ceste, nego je, kako je to on navodno sam rekao, čekao da naiđe prvo vozilo koje se sporije kreće pa da se zabije u njega. Ako je to točno, onda je on u opasnost doveo, osim navodnog otmičara, i život potpuno nevinog čovjeka koji je vozio drugi automobil - smatra naš sugovornik.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama