Subota, 16 Ožujak 2013 15:11

Održan Izborni zbor u općini Podstrana

Održan Izborni zbor u općini Podstrana Arhiva

U prostorijama općine Podstrana , u nazočnosti brojnih članova HSP-a općine Podstrana i dužnosnika HSP-a iz Splitsko dalmatinske županije,dana 15.3.2013. održan je Izborni zbor podružnice Podstrana.

Pod predsjedanjem predsjednika radnog predsjedništva Ivana Gudića, za predsjednika podružnice izabran je Zoran Jurišić. Za dopredsjednike su izabrani Gordana Božiković i Zdravko Galić , za tajnika Ines Bošković Sorić a za rizničara Mladen Radović. Za članove Izvršnog odbora podružnice izabrani su Mario Mikuličić, Ljubomir Grljušić, Ante Prolić i Frane Radnić, a u nadzorni odbor izabrani su Tino Mišević, Marul Kapić i Nediljko Perković.


Novoizabrani predsjednik Zoran Jurišić se zahvalio na izboru i rekao:

 

 

Da braćo, uništili smo, opljačkali i rasprodali Hrvatsku, našu domovinu, slobodnu nakon tolikih stoljeća. Istina, pravaši je nikome nisu prodali. Prodali su je neki drugi, ali mi smo šutjeli, premalo smo vikali i upozoravali, bili smo preslabi i razjedinjeni da bi se naša riječ čula. To je vrijeme prošlo, HSP više neće šutjeti. Za nas naši protivnici govore kako je HSP ustaška stranka, ali to su njihove podvale i laži. Ja vam tvrdim – u Hrvatskoj je puno više udbaša nego ustaša. Mi smo naivno vjerovali da smo 91. godine postali demokratska država, ali nažalost u to smo se prevarili. Udbaši nikada nisu sišli s vlasti i udbaši i danas vladaju Hrvatskom. Neću vam držati političke govore, radije ću se vrati na HSP u Podstrani. Sve što mogu reći je – krećemo ispočetka. Ovo je četvrti put da počinjemo od nule, ja sam nakon Frane Tomasovića, Ljube Kovača, Matea Juradina i Marije Mamić, evo već peti predsjednik HSP-a. Krećemo s novim, mladim ljudima, uz nas nekoliko starijih. Sretan sam što su upravo mladi, vrijedni i pošteni ljudi članovi naše stranke. Dat ću sve od sebe, a vjerujem da će to učiniti i ostali članovi predsjedništva da HSP bude stožerna stranka hrvatskih domoljuba. Dolaze lokalni izbori. Krećemo dobiti ove izbore. Mi to možemo zajedno, složni i ujedinjeni! Ali ove izbore ne mogu dobiti ja, niti to može učiniti ovo predsjedništvo. Izbore možemo dobiti svi mi zajedno, svatko od nas mora dati svoj doprinos. Vjerujem da HSP, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima može biti iznenađenje na ovim izborima. I da će nakon dvadeset godina, napokon Podstranom upravljati pošteni i vrijedni ljudi. I možete biti sigurni- HSP više vas nikada neće iznevjeriti.

 

Zboru se prigodnim riječima obratio povjerenik HSP-a Splitsko-dalmatinske županije, Mirko Čondić, koji je čestitao izabranima i prenio im pozdrave od predsjednika HSP-a uz poruku da je prošlo vrijeme predsjednika koji su preko stranke rješavali svoje osobne megalomanske zahtjeve te da je došlo vrijeme da HSP vode časni i pošteni Hrvatski branitelji ,njihove obitelji i odani članovi HSP-a koji su godinama marginalizirani uz jamstvo da se to više nikada neće ponoviti.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama