Subota, 01 Rujan 2018 12:18

Odašiljač u Podstrani

Odašiljač u Podstrani Foto:mreza.tv

Ne želimo odašiljač teleoperatera u našem mjestu! Poručuju to stanovnici Općine Podstrana nakon što je na brdu iznad njihovih kuća započela izgradnja goleme antene tik uz granicu s Općinom Dugi Rat.

Građani se boje zračenja, kažu da u mjestu ionako vlada epidemija raka. Mjerodavni pak tvrde, kako je sve prema zakonu. Što se odašiljača jednog teleoperatera na području Podstrane tiče, sve je rađeno prema planu i problema ne bi trebalo biti a pokrivenost signalom je više nego potrebna, tvrde iz Općine Podstrana. Nadležni tvrde kako je sve rađeno prema zakonu i županijskom prostornom planu. Prije samog puštanja bazne stanice u rad obavit će se i posebna mjerenja kojima će se utvrditi je li ovakva bazna stanica štetna za zdravlje stanovnika.I sam načelnik Podstrane ne sumnja kako će istraživanja pokazati da utjecaji odašiljača nisu štetni za zdravlje. Prilikom odabira lokacije za postavljanje bazne stanice pazilo se na više stvari ,upravo zbog stanovnika. Odašiljač bi trebao biti uskoro postavljen.

Nakon postavljanja i određenih testiranja, bazna stanica bi trebala biti puštena u rad i to na dobrobit svih, a bez štetnih utjecaja, piše mreza.tv.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama