Utorak, 27 Studeni 2018 09:23

OBAVIJEST POTROŠAČIMA O ZAMUĆENJU VODE I OPSKRBI CISTERNAMA (27.11.2018.) Istaknuto

OBAVIJEST POTROŠAČIMA O ZAMUĆENJU VODE I OPSKRBI CISTERNAMA (27.11.2018.) foto:dalmatinskiportal.hr

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro uslijed obilnih kiša posljednjih dana, došlo je do posljedičnog zamućenja vode iznad dopuštenih vrijednosti i u vodoopskrbnoj mreži.

Analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno - kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

Sukladno nastaloj situaciji Tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. će za dan 27.11.2018. (utorak) stanovništvo opskrbiti pitkom vodom cisternama prema rasporedu kojeg dostavljamo u prilogu.

Djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split redovito prate situaciju te će o svim eventualnim promjenama javnost biti na vrijeme informirana.

U prilogu ispod članka raspored cisterni.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

in Podstrana by Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…
Kia u stranicama