Petak, 08 Lipanj 2018 15:58

Nagradite svoje nepce čarolijom okusa u konobi Perun Istaknuto

sponzorirano sponzorirano foto:konoba perun

Približavanjem ljetnih dana traži se mjesto više u splitskim ugostiteljskim objektima. Iako restorani koji su otvoreni u samom centru grada privlače goste sve kvalitetnijom ponudom, neki se ipak odluče izbjegavati gradsku jezgru i prometni kaos te odlaze na malo mirnija mjesta.


Autohtone vrijednosti, domaći ambijent i prijateljsko raspoloženje, epiteti su to koji bi trebali krasiti svaku konobu, ističe nam vlasnik konobe-pizzerije Perun smještene u lučici Strožanac u Podstrani, a koja je parovima, grupi prijatelja i prezaposlenim roditeljima s djecom, po svemu sudeći, idealan izbor.

Konoba Perun je vožnjom od samog centra Splita udaljena svega 10-ak minuta i ujedno je najbliži ugostiteljski objekt na putu prema Omišu. Prekrasna zelena bašta može prihvatiti oko stotinu posjetitelja i idealno je mjesto za veća obiteljska okupljanja, proslave krštenja, rođendana i slično.

Unutrašnjost konobe-pizzerije Perun uređena je autentično u starom kamenu i s masivnim drvenim gredama, uz nekoliko pažljivo odabranih i ručno izrađenih detalja dobivamo domaći ugođaj kakav konoba sama po sebi treba imati. Kako bi se roditelji mogli opustiti za djecu je osigurano ograđeno igralište, a za sve posjetitelje konobe osiguran je besplatan parking.

Svoju ponudu baziramo na promoviranju lokalnih namirnica i polaganom uživanju u jelu i piću, a kao posebnost moramo izdvojiti pizze koje se peku u krušnoj peći i tako poprimaju onaj poseban i nezamjenjiv okus. U kaminu pripremamo i tradicionalne dalmatinske peke. Uz to u ponudi imamo brudete i gregade koji se naručuju dan unaprijed te grill i razne vrste rižota i tjestenina. Ovo je savršeno mjesto za iznenaditi voljenu osobu s romantičnom večerom, ističe nam vlasnik konobe.

O tome koliko se u konobi Perun štuje tradicija govori i samo ime, naime konoba je dobila naziv po brdu Perun koje se nalazi pokraj Podstrane. Samo brdo je dobilo ime po vrhovnom staroslavenskom bogu Perunu, a čiji korijen imena (Perun perk(w)u) znači hrast, od čega je i sastavljen veliki dio interijera konobe-pizzerije.

Pokraj konobe nalazi se ljetnikovac obitelji Cindro, a koja je neosporivo najljepša građevina na cijelom pojasu od Splita do Omiša. Riječ je o bajkovitom, prastarom dvorcu zanimljive povijesti koji predstavlja rijetko očuvan ladanjsko-gospodarski sklop iz 17 stoljeća u kojem kao posebnu vrijednost ljetnikovca daje očuvani perivoj bujne mediteranske vegetacije.

Nakon svega, možete se opustiti u laganoj šetnji kroz lučicu Strožanac i nastaviti dalje plažom do hotela Le Meridien LAV.
U završnoj fazi su i radovi na uređenju obale od ušća rijeke Žrnovnice do lučice Strožanac, tako da će Podstrana uskoro dobiti najmoderniju plažu s brojnim sadržajima, a sve to nalazi se odmah do konobe Perun.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

in Podstrana by Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…