Srijeda, 30 Siječanj 2019 08:04

Klitemnestra: Osvrt na monodramu omiškog kazališta Istaknuto

Klitemnestra: Osvrt na monodramu omiškog kazališta Foto:pp

Omiško kazalište "Mali Princ" ima novu, mračnu, jaku predstavu, monodramu, koja će Vas pratiti još dugo nakon što iziđete iz mraka kazališne dvorane. Šutljivi i zamišljeni. Ta bili ste dio nijeme šutljive većine koja samo sluša što ima svijetu reći jedna žena. Žena koja je imala hrabrosti suprotstaviti se silovitom povijesnom hodu svojim sitnim ženskim korakom, svojim snom o sreći, svojom ljubavlju prema kći, prema voljenom čovjeku.... u programu predstave je napisala Jadranka Leskur.

Ova predstava na tekst Marijana Matkovića, odigrana u malom prostoru dvorane u Lučici, u intimnoj, doslovce zajedničkoj atmosferi, gdje su glumica i publika zajednički proživljavali svaku riječ, izvrsno je odigrala Ivana Giove Župa. Sudbina jedne žene i smisao rata, zločina, počinjenog i doživljenog, univerzalna je slika stvarnosti, jednako tragična u svim vremenima.
Čestitamo Ivani na izuzetnom glumačkom umijeću, jednako tako redatelju Petru Buljeviću koji su nas počastili ovim, nadasve zanimljivim umjetničkim djelom.

Predstava je odigrana 29. siječnja u društvenom prostoru u Lučici Strožanac.

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama