Srijeda, 02 Rujan 2015 15:00

Stižu kazne za krivo parkiranje Istaknuto

Stižu kazne za krivo parkiranje slika/ilustracija izvor:https://hr-hr.facebook.com/podstrana.portal

 

Svjedoci smo ogromnih gužvi ovog ljeta i to je nešto što se nemože izbjeći i s tim moramo živjeti, ali kad tome dodamo ionako neredne nam ulice do kuća  po kojima kojekakvi "šerifi" parkiraju kako ih i kad ih volja, onda to više nije ta Podstrana, ugodna za život, ljepa i poželjna.

 

Smatramo kako svi možemo donekle pridonijeti kvaliteti života u Podstrani i stoga smo u par navrata pisali i objavljivali slike nepropisno parkiranih vozila po ulicama te samim tim dali do znanja nadležnima u Općini kako je problem velik i da treba nešto riješiti po tom pitanju.

 

Pitali smo nadležne u Općini da li su dosada nešto poduzeli i dokle se stiglo u rješavanju problema. Odgovor je stigao na našu mail adresu i u nastavku ga pročitajte u cijelosti.

 

Općina Podstrana je na temelju dobivenog Rješenja (prethodne suglasnosti)  od Policijske uprave splitsko-dalmatinske, broj 511-12-05-UP/I-1357/2015 od  26. kolovoza 2015. godine započela sa provedbom postupka nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila na području Općine Podstrana, te sankcioniranjem takvog prekršaja putem Prometnog redara. Koristeći  svoje ovlasti iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i  odgovarajućeg Pravilnika  kojeg je donijelo Općinsko vijeće Općine Podstrana, a po završenoj obuci Prometnog redara, Općina Podstrana je od početka sezone preventivno djelovala na suzbijanju nepropisno parkiranih vozila i u granicama svojih ovlasti dijelila Upozorenja nepropisno parkiranim vozilima.  

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama