Petak, 25 Srpanj 2014 19:39

Reciklažno dvorište za 60-ak dana Istaknuto

 

Od danas gradovi i općine, prema novim pravilima, građanima moraju omogućiti razvrstavanje sedam iskoristivih vrsta otpada i to: metal, papir, plastiku, staklo, tekstil, problematični otpad te glomazni otpad.

Da li se Općina pripremila na novonastalo pravilo ili ćemo i dalje viđati nered (primjer na slici) pa čak i plaćati ekstremne kazne?


Uputili smo poziv prema Općini da nama i građanima objasne kako i dokle su stigli jer nam se učinilo da se na novo pravilo zaboravilo.
Evo što su nam odgovorili iz Općine:


"Slijedom zakonske obveze jedinica lokalne samouprave Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN br. 94/2013) Općina Podstrana je u završnoj fazi dovršetka radova i opremanja zelenih otoka (za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, metala, stakla, plastike i tekstila), i to na deset lokacija na području Općine Podstrana.
Definirana je lokacija prostora za reciklažno dvorište i press-komtejnera koji se trenutno nalaze na Sportskom centru Petrićevo.


Po dovršetku radova i izgradnje reciklažnog dvorišta cca. 60 dana, mještani Općine Podstrana će moći dovoziti i odlagati glomazni otpadu sklopu reciklažnog dvorišta.
Početak korištenja i upute za odvajanje i prikupljanje otpada mještane ćemo obavijestiti putem sredstava javnog informiranja i slanjem obavijesti na kućnu adresu".

 

Podstrana portal.

 

 

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama