Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

Petak, 16 Veljača 2018 14:34

Općina Podstrana prijavila je projekt zapošljavanja žena na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava– Zaželi! Istaknuto

Općina Podstrana prijavila je projekt zapošljavanja žena na natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava– Zaželi! foto:Općina Podstrana/Sponzorirano

Općina Podstrana je, u suradnji s Udrugom  osoba s invaliditetom  "Agape“ iz Omiša, prijavila  projekt zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici na program “Zaželi” koji se sufinancira europskim sredstvima preko Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.”Obvezni  partneri na projektu zapošljavanja žena su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb  koji će pomoći u identifikaciji i odabiru ciljnih skupina i krajnjih korisnika projekta.

Projekt, između ostalih, ima za cilj  obrazovanje/osposobljavanje i uključivanje na tržište rada ukupno 15 žena u nepovoljnom položaju s područja Općine Podstrana, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života ukupno 60 krajnjih korisnika s područja naše općine - osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im potporu i podršku u svakodnevnom životu. Usluge koje su prema ovom Programu dostupne usmjerene su na pet glavnih područja: organiziranje prehrane, kućni poslovi i uređenje okućnice, osobna higijena i osnovna zdravstvena skrb, psihosocijalna podrška te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene uočenim potrebama starijih osoba, a osobito potrebe za pomoći u prevladavanju usamljenosti i socijalne isključenosti.

Ako projekt bude odobren, provest će se natječaj za zapošljavanje žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na one starije od 50 godina koje će ostvariti pravo na mjesečnu plaću u iznosu minimalne plaće u RH. Nadamo se da ćemo, ovim projektom, poboljšati uvjete i kvalitetu života starijih i nemoćnih osoba te unaprijediti položaj žena na tržištu rada i ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te im osigurati osjećaj veće vrijednosti.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Ožu 02, 2018

Obavijest iz Općine za stanare Ulice Domovinskog rata

in Iz Općine by Podstrana portal
O B A V I J E S T OBAVJEŠTAVAMO STANARE ULICE DOMOVINSKOG RATA I DRUGE MJEŠTANE DA ĆE OD…
Ožu 20, 2018

Obavijest iz Općine za stanare Ulice Domovinskog rata i druge mještane

in Iz Općine by Podstrana portal
Obavještavaju se stanari Ulice Domovinskog rata i drugi mještani da će dana 21. ožujka…
Tra 03, 2018

Sutra, 04. travnja, će zbog asfaltiranja biti zatvoren promet Mažuranićevom

in Iz Općine by Podstrana portal
Obavijest stanarima Mažuranićeve ulice Obavještavamo stanare Mažuranićeve ulice da će…
Ožu 16, 2018

9. sjednica Općinskog vijeća Općine Podstrana

in Iz Općine by Podstrana portal
Sjednica će se održat dana 21. ožujka (srijeda) 2018. godine u 18,00 sati u vijećnici…