Utorak, 09 Svi 2017 09:59

KREĆE SE SA UREĐENJEM PLAŽE OD UŠĆA RIJEKE ŽRNOVNICE DO SPORTSKE LUČICE STROŽANAC

KREĆE SE SA UREĐENJEM PLAŽE OD UŠĆA RIJEKE ŽRNOVNICE DO SPORTSKE LUČICE STROŽANAC Slika i tekst Općina Podstrana/Sponzorirani članak

Danas je u Općini Podstrana, nakon provedenog postupka javne nabave, potpisan Ugovora za izvođenje radova na UREĐENJU OBALNOG PODRUČJA OPĆINE PODSTRANA OD UŠĆA RIJEKE ŽRNOVNICE DO SPORTSKE LUČICE STROŽANAC (FAZA 2). Odabrani izvođač radova je Pomgrad inženjering d.o.o. za graditeljstvo kao ovlašteni predstavnik Zajednice ponuditelja.  

Rok izvođenja radova : 12 mjeseci. Cijena radova s PDV-om je 18.644.445,96 kuna.

Ugovoreni radova uključuju: Građevinsko- obrtničke radove, Vodovod i kanalizaciju, Pomorske građevina, Građevinsko -prometne radove, Krajoobrazno uređenje zelenih površina, Elektroinstalacije i Bujice.

U proteklih 18 mjeseci, raznim ministarstvima i ostalim nadležnim institucijama prezentirali smo ovaj, do sada, najveći projekt Općine Podstrana. Do sada nam je osigurano:

  • Ministarstvo turizma 1.000.000,00 kuna,
  • Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova 350.000,00 kuna,
  • Hrvatske vode 400.000. kuna,
  • Županija Splitsko - dalmatinska 130.000 kuna.

 

Projekt je apliciran i prezentiran tako da očekujemo do završetka izgradnje još cca minimalno 3.500.000 kuna.

Veliku nadu polažemo u projekt Urbane aglomeracije Split za koju je osigurano preko 62 milijuna eura u okviru mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja. U okviru sredstava namijenjenih projektima Urbane aglomeracije Split, 9 milijuna eura je osigurano u okviru specifičnog cilja 7ii2 za čisti urbani promet, odnosno za nabavku autobusa za javni prijevoz te za uređenje dužobalninih šetnica cijelog područja Aglomeracije. S obzirom da naš projekt ima ishođenu građevinsku dozvolu i evo okončan postupak javne nabave nadamo se da ćemo iz ovog ITU mehanizma dobiti značajnija sredstva. Na taj način bi osigurali sredstva za nastavak radova na uređenju plaže tj. izgradnju dijela od sportske lučice Strožanac do hotela Lav, a potom i do Mutograsa. Realizacijom cjelokupnog projekt uređenja obalnog područja dužine cc 7km Općina Podstrana bi bila atraktivnija turistička destinacija, a mještanima bi Podstranu učinili ugodnijim mjesto življenja s znatno većim komunalnim standardom.

 

KRATAK OPIS PROJEKTA SA SLIKAMA POGLEDATI OVDJE

 

Izvor: Općina Podstrana

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama