Četvrtak, 18 Lipanj 2015 11:09

Javni poziv LAG Kamen i more Istaknuto

Javni poziv LAG Kamen i more slika:ilustracija izvor:hgk.hr

 

Javni poziv za uključenje predstavnika gospodarskog i civilnog sektora s područja Podstrane u LAG Kamen i more

Poziv preuzeti ovdje


 

LAG Kamen i more je osnovan početkom 2014.g. kao udruga od strane slijedećih gradova i općina: Trogira, Primorskog Doca, Grada Kaštela s naseljem K.Štafilić, Prgometa, Marine, Segeta i Okruga. U rujnu 2014.g. se uključuje Grad Split s naseljem Slatine, te Grad Šibenik s naseljima Boraja, Danilo, Danilo Biranj, Danilo Kraljice, Donje Polje, Lepetnica, Perković, Mravnica, Slivno, Podine, Sitno Donje, Vrpolje i Vrsno. Na slijedećoj Skupštini LAG-a koja će se održati krajem lipnja 2015.g. će se uključiti Grad Split s naseljima Stobreč, Kamen, Žrnovnica, Srinjine, Donje Sitno i Gornje Sitno, Grad Solin, Grad Kaštela sa svim svojim naseljima, te Općina Podstrana, kao i svi novi zainteresirani članovi iz gospodarskog i civilnog sektora s navedenog područja. 

 

Lokalna akcijska grupa (LAG) je lokalno partnerstvo subjekata iz javnog, gospodarskog i civilnog sektora, koji zajedno djeluju kako bi se poticao održivi razvoj ruralnog područja, omogućio napredak lokalne zajednice te efikasnije sudjelovalo u sufinanciranju sredstvima Europske unije. Primarni zadatak je izrada lokalne razvojne strategije te usmjeravanje i praćenje njene provedbe uključujući sredstva potpore. Pravni oblik LAG-a je udruga registrirana sukladno Zakonu o udrugama. 
U LAG se mogu uključiti svi zainteresirani s prebivalištem ili registriranom djelatnošću na području obuhvaćenim LAG-om:
– predstavnici lokalne samouprave i javnih ustanova
– predstavnici gospodarskog sektora (tvrtke, dionička društva, obrtnici , zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva)
– predstavnici civilnog sektora (udruge, zaklade, fondacije, fizičke osobe-pojedinci)
– mediji 
Prihvatljiva ulaganja za područja uključena u LAG, a prema programu LEADER, uglavnom se odnose na izgradnju ili rekonstrukciju infrastrukturnih objekata u prometu, odvodnji, zbrinjavanju komunalnog otpada, proizvodnji energije, zatim gradnji vrtića, domova za starije ili osobe s posebnim potrebama, za kulturu, sport, društvene domove, turističke i kulturne centre, ulaganja u javne površine i postojeće objekte javne namjene i sl. 

Napominjemo kako članovi LAG-a iz gospodarskog i civilnog sektora nemaju nikakvih financijskih obveza prema LAG-u, ne plaćaju članarinu, već imaju mogućnost sudjelovati u radnim tijelima LAG-a prema svome interesu, kao i prijavljivati svoje projekte na EU natječaje iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. pri čemu će kao članovi LAG-a ostvarivati dodatni broj bodova. 

izvor:split.hr

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama