Četvrtak, 18 Travanj 2013 01:00

Demanti na intervju

Dobili smo demanti na intervju s gospodinom Mladenom Bartulovićem:

Dana 16. travnja 2013.g. na stranicama Podstrana portala je objavljen intervju sa gospodinom Mladenom Bartulovićem o razvoju i stvaranju športske lučice u Strožancu. Budući da objavljeni tekst sadrži niz neistinitih navoda ovim putem želimo da objavite demant na navedeni tekst.


U tekstu je navedeno da je Društvo športskih ribolovaca „Strožanac" preuzelo odgovornost postavljanja i održavanja kupališnih zaštitnih plutača. Navedena informacija je neistinita, budući da, a što je poznato i većem dijelu mještana općine Podstrana, postavljanje i održavanja kupališnih zaštitnih plutača već četiri godine obavlja ŠPRD „Porat" u koordinaciji s Općinom Podstrana, stoga jasno proizlazi da je navedena informacija lažna i u cilju obmanjivanja javnosti.


Nadalje, tekst objavljen ispod naslova, kao intervju, je u 85% dijelu prepisan iz članka objavljenog u Podstranskoj reviji br. 20 iz prosinca 2010.g. (str.51), te na službenoj internetskoj stranici ŠPRD „Porat", a kojeg je napisalo Športsko pomorsko ribolovno društvo „Porat" iz Podstrane i za kojeg gospodin Mladen Bartulović nema nikakvo pravo niti ingerenciju.


Svakako ne želimo i oštro protestiramo da se gospodin Mladen Bartulović služi našim zaslugama i našim radom, kao i našim tekstovima, a sve kako bi obmanjio javnost lažnim tvrdnjama i preuzimao tuđe zasluge.


Svakako kao mještani Podstrane skrećemo pozornost na neistinite navode gospodina Mladena Bartulovića iz preostalog dijela teksta i na činjenicu da dozvole za izgradnju lučice za nautički turizam je moguće dobiti samo uz suglasnost Županije i nadležnih ministarstava. Lučica takve vrste nije predviđena u Prostornom planu županije Splitsko-dalmatinske niti Prostornim planom Općine Podstrana. Ukoliko u Prostornom planu županije Splitsko- dalmatinske nije predviđena nautička lučica za istu se ne može dobiti dozvola za gradnju.


Nadalje, samo ušće rijeke Žrnovnice je zaštićeno mrijestilište ribe, od ušća prema gornjem dijelu toka rijeke je šetnica uz koju rastu vrbe i vodena vegetacija. Prostor ušća rijeke Žrnovnice omeđen spojnicom rt Stobreč – Hotel Lav je na popisu posebnih staništa ribolovnog mora Ministarstva poljoprivrede. Osim rijeke Jadro, Žrnovnica je posljednje stanište endemskoj vrsti pastrve – mekousnoj pastrvi solinki. Iz svega navedenog nemoguće je dobiti suglasnost za izgradnju, odnosno proširenje lučice, a posebno ne mega marine.
Na koncu, svakako izražavamo mišljenje da je našoj Podstrani potrebna obalna šetnica i uređenje obale/plaža kako bi unaprijedila svoj turistički potencijal, a ne luka nautičkog turizma na korist samo odabranima. 

 

ŠPRD „Porat“ Podstrana

 

 

sprd-revija

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama