Utorak, 11 Kolovoz 2015 08:09

Danas kreće dezinsekcija muha na području općine Podstrana Istaknuto

Danas kreće dezinsekcija muha na području općine Podstrana slika:ilustracija izvor:http://www.mojosijek.hr/

 

Iz Općine nam je javljeno kako će Poduzeće „Minela“ D.O.O. Split, slijedećih dana vršiti adulticidnu dezinsekciju muha na području općine Podstrana.

Dezinsekcija muha započeti će 11.08.2015 godine sukladno programa i planu, a sama dezinsekcija se izvodi prskanjem s leđnim motornim prskalicama uz upotrebu insekticida Agita i Cymina ultra.

 

U Hrvatskoj živi otprilike 600 vrsti muha, a najrasprostranjenija je domaća muha (Musca domestica) čiji je prosječni životni vijek, ženke 21 dan, a mužjaka 17 dana. Razvojni ciklus muha zimi traje do 51 dan, a ljeti od 7 – 10 dana.

Tijekom odraslog stadija ženka snese oko 400 do 600 jajašaca.

Domaća muha predstavlja višetruke probleme u modernom uzgoju životinja prenoseći raznose razne bolesti poput goveđeg keratokonjunktivitisa, herpes vimena i sisa..

 

Učinkovito sredstvo za  suzbijanje muha je "Cymina ultra", koji je trostruki insekticid ( istjeruje, kontrolira i rezidualan je).  

Jednom kada je proizvod upotrbljen voda ga neće razvodniti zato što ima specifičnu jako nisku vodenu sposobnost, dok je Agita insekticid za profesionalnu upotrebu za suzbijanje muha u domaćinstvu, javnim objektima, industrijskim objektima i objektima na farmama.

 

 

NAJČITANIJE IZ OPĆINE

Kia u stranicama