Četvrtak, 26 Rujan 2019 15:27

Drugi partnerski sastanak projekta ECOMAP i predstavljanje projekta na RemTech Expo konferenciji u Ferrari, Italija Istaknuto

sponzorirani članak sponzorirani članak foto:podstrana.hr

 

 

Općina Podstrana vodeći je partner projekta ECOMAP - Ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG ITALY-CROATIA. 

U projektu sudjeluje 6 talijanskih i 5 hrvatskih partnera. 

Cilj i svrha projekta je zaštita okoliša u svrhu poboljšanja kvalitete mora i obalnog područja.

Predstavnici Općine Podstrana sudjelovali su na Drugom partnerskom sastanku održanom 16.09. i 17.09.2019. godine u Ferrari. Organizaciju Drugog partnerskog sastanak inicirali su i realizirali projektni partneri Sveučilište u Ferrari i Consortium Future in Research iz Ferrare u Italiji.

Posjet je počeo obilaskom službenih prostorija i laboratorija Sveučilišta u Ferrari. Tijekom partnerskog sastanka, predstavnice Općine Podstrana, Jelena Polić, voditeljica projekta i Andrijana Dedić, financijski menadžer projekta, predstavile su dosadašnje aktivnosti i ostvarene ciljeve projekta, kao i plan budućih aktivnosti. Kao vodeći partner, Općina Podstrana ima ulogu koordinatora i voditelja provedbe projekta, što uključuje izvještavanje i praćenje rezultata svih projektnih partnera te je na tu temu pripremljena kratka prezentacija rezultata proteklog izvještajnog razdoblja. 

Dana 18.09.2019. Općina Podstrana je sudjelovala na RemTech Expo konferenciji u Ferrari. RemTech Expo je jedini međunarodni događaj posvećen onečišćenju okoliša, sigurnosti, održavanju i nadogradnji teritorija, klimatskim promjenama i kružnoj kemiji. U sklopu konferencije predstavnice Općine su predstavile projekt ECOMAP, te Podstranu kao poželjnu turističku destinaciju usmjerenu na ekološki održiv turizam i razvoj.

image002

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

Kia u stranicama