Srijeda, 03 Siječanj 2018 13:31

Do ljeta nova obiteljska plaža u Strožancu! Istaknuto

Do ljeta nova obiteljska plaža u Strožancu! Foto:dalmatinskiportal.hr

Projekt uređenja obalnog pojasa dugog 350 metara vrijedan je 18,5 milijuna kuna

Do početka ljeta u Strožancu će se urediti obala u dužini od 350 metara čime će područje od ušća rijeke Žrnovnice do lučice Strožanac postati plaža koju će, uvjeren je načelnik Podstrane Mladen Bartulović, najviše koristiti obitelji s djecom.

- Imamo parking s 260 osiguranih mjesta, dio je napravljen, a dio je u izgradnji. Imamo dva odbojkaška igrališta, veliko dječje igralište koje već postoji, imamo rampu za djecu s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom, tuševe i sve druge sadržaje - opisao je Bartulović

Vrijednost projekta je 18,6 milijuna kuna, Županija je prošloj godini dala više od tri milijuna kuna, a toliko planiraju izdvojiti i u 2018.

- Moguće da će vrijednost dostići i 19 milijuna jer smo tijekom izgradnje naišli na neke dodatne radove koje je potrebno napraviti. Za sada smo 7 milijuna kuna platili izvanproračunskim sredstvima, a moj cilj je je bio da projekt apliciramo na natječaje Splitsko-dalmatinske županije, na natječaje raznih ministarstava i agencija i na taj smo način do sada uprihodili 5,5 milijuna kuna. Za 2018. godinu već imamo potvrđeno još 6 milijuna kuna, a čekamo da se raspiše natječaj za projekt Urbane aglomeracije Split. Imamo gotov projekt, dokumentacija je spremna, a mi idemo s dijelom našeg projekta biciklističke staze u okviru obalne šetnice tako da ćemo dio sredstava sigurno uprihoditi i na taj način - rekao je Bartulović i dodao da mu je cilj da se kompletni projekt financira izvanproračunskim sredstvima.

Naglasio je i da su ostavili oko 8 milijuna kuna rezerve na računu Općine odakle će povući novac u slučaju da nešto zapne. Na tom prostoru planirano je i nekoliko ugostiteljskih objekata, ali kakvih i koliko tek će se odlučiti.

- Postoji pojas od oko 3000 kvadrata na kojima će urbanisti osmisliti idejna rješenja koja ćemo prezentirati vijećnicima u sklopu izmjena prostorno-planske dokumentacije, kada se usuglasimo da je to - to onda ćemo ići u realizaciju. Bit će i određeni broj ugostiteljskih objekata, dao sam nalog da to moraju biti kvalitetni, prozračni objekti koji se moraju uklopiti vizurom. Ne smije ih biti puno, plaža je prioritet broj jedan - kazao je Bartulović.

Župan Blaženko Boban rekao je da razgovaraju sa Sveučilištem kako će niz sličnih projekata od Trogira do Makarske ujediniti u jedan.

- Općina Podstrana je najmlađa općina u Hrvatskoj kao što je Solin najmlađi grad i zato mi je posebno zadovoljstvo tu ulagati kada znate da lokalna zajednica za koju radite ima budućnost i prosperitet. Ljudi žele napraviti nešto lijepo nadomak Splita i siguran sam da će to biti okupljalište domaćeg stanovništva, bit će to 'domaća plaža', a to joj je na neki način i radni naslov. S obzirom na sadržaje koje ona ima mislimo da će ona biti velika vrijednost za stanovnike ovog bazena. To su razlozi zbog kojih ćemo podržavati projekt i u 2018. godini, a nadam se da će u priobalnom dijelu biti osmišljeno još više ovakvih projekata - rekao je Boban te najavio kako će jedna od tema idućeg sastanka s načelnicima i gradonačelnicima biti i uređenje šetnice od Stobreča do Žnjana.

Izvor:dalmatinskiportal.hr

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE

unnamed
Velj 06, 2013

Vrtići

Podstrana Podstrana portal
Vrtići u Podstrani DJEČJI VRTIĆ 'MALI MORNARI' GRLJEVAČKA 2b PODSTRANA RADNO VRIJEME:…
Kia u stranicama