Hrvatske ceste su raspisale natječaj za izradu svih vrsta projekata i ishođenje dozvola za 3 raskrižja u Stobreču i Podstrani, u vrijednosti 500.000 kuna. Poznato je da se radi o vrlo frekventnim raskrižjima što ne čudi jer se nalaze na jednoj od prometnica s najgušćim prometom u Hrvatskoj. Osobito tijekom ljetnih mjeseci upravo se ovdje stvaraju velike gužve i kolone, kako u pravcu Splita, tako i prema Omišu.

Lani se rekonstruirala ulazna cesta u Stobreč, a planiranom rekonstrukcijom raskrižja dodatno bi se poboljšala protočnost u ovom dijelu grada. Zahvati se planiraju i na skretanjima za Žrnovnicu i Strožanac.

Kako se može vidjeti iz dokumentacije, na semaforu za Stobreč dvije trake bi išle ravno kao i do sada, ali bi skretanje u Stobreč bilo odvojeno. Jednako tako, iz suprotnog pravca bi se odvojilo skretanje za TTTS.

Na semaforu za Žrnovnicu dodala bi se traka za skretanje prema lučici, a dvije trake bi išle pravo. Iz smjera hotela Lav dodala bi se još jedna traka za pravo.

Na semaforu za skretanje prema Strožancu (kod Tommyja) dvije trake bi išle pravo, kao i iz smjera Splita te bi jedna iz smjera Splita bila odvojena još od prethodnog semafora za lučicu.

Bez obzira što se radi o strateškoj investiciji, konačno rješenje prometnih problema ovog područja dogodit će se isključivo tek nakon izgradnje brze ceste prema Omišu, što znači u ne tako bliskoj budućnosti.

raskrizje2

raskrizje1

Izvor:dalmacijadanas.hr

Nakon dvanaest odigranih kola u prvoj veteranskoj ligi grada Splita Podstrana je prva na tablici s prednošću od četiri boda ispred ekipe Biberon.

Da su najbolja ekipa na ovom području pokazuju i u solinskoj malonogometnoj ligi gdje također drže čelnu poziciju.

Ove subote malonogometaši Podstrane nastupaju na najvećem turniru u Hrvatskoj,popularnoj Kutiji šibica gdje se sastaju protiv odlične ekipe IPA iz Zagreba.

Sretno!

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 13:18

Promjenjen je broj računa Općine Podstrana

Tijekom proteklog vikenda Splitska banka pripojena je OTP banci, koja od danas posluje kao jedinstvena banka.

Banka će dalje poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska d.d., sa sjedištem u Splitu.

Zbog navedenog razloga promijenjen je broj računa Općine Podstrana, stoji na općinskoj web stranici.

Novi broj računa (IBAN) je:

HR6524070001834100006

Stranica 1 od 220
Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE