Petak, 06 Listopad 2017 18:49

Vatrogasci Podstrane primili donaciju, zahvaljuju svima! Istaknuto

Vatrogasci Podstrane primili donaciju, zahvaljuju svima! slika: dvd podstrana

Zahvaljujemo se na donaciji vatrogasne opreme vlasnicima ugostiteljskih objekata SnF Split, SnF u Primoštenu, hvala Planu B Žnjan, Šport Caffe-u i Suggero d.o.o.-u.

Što je potaklo ovu donaciji i u najmanju ruku plemenitu gestu čitajte u nastavku teksta preneseno s facebook stranice Surf'n'Fries Split - Marmontova.

Protekli tjedan, mirno i u tišini, čekali smo da karavane prođu i svjetla se ugase, a za to vrijeme smo razmišljali kome je najbolje da pomognemo nakon kataklizmične (umalo još puno gore i pogubne) situacije koja je zadesila naš grad i okolicu. U situacijama poput ove, pomoći zna biti i previše jer se svi (hvalevrijedno) aktiviraju pa, naprimjer, bude toliko hrane i pića, a opet na neka mjesta ne dođe ni najmanje.

I tako smo se mi mislili što napraviti, a da iz uloženog novca stvorimo najveću moguću vrijednost i dobijemo najširu korist.

Kuće su izgorile, no kako čujemo, ispunjeni su zahtjevi za odštetu i štete će biti sanirane od strane države pa nema smisla da tu pomažemo, što je zapravo bio prvotni plan kada smo pokrenuli akciju. No, tada bi pomogli jednim dijelom obnovu neke kuće, koja će svakako biti obnovljena (a zlu ne trebalo, opet ćemo se aktivirati ako bude potrebe)...

Vođeni tom mišlju, donijeli smo odluku. Pomoći ćemo one koji su uvijek na margini kada noć padne i koji su mnogima nebitni dok im ne trebaju. Koji su u ovim katastrofalnim požarima ostali bez mnogo potrebnih stvari. Koji će hrabro obraniti mnoge kuće, spasiti ljude iz smrskanih automobila, skinuti uplašene mačiće sa stabala, opskrbiti potrebite pitkom vodom i ispumpati podrume nakon poplava...VATROGASCI!

Našim, za neke okvire skromnim, ali od srca doniranim sredstvima, kupili smo dovoljnu količinu najnužnije vatrogasne opreme i sa time ćemo opremiti, barem na neko vrijeme, dva najugroženija DVD-a sa splitskoga područja - Žrnovnica i Podstrana. Među prvima su bili na crtama i pretrpjeli su mnoge gubitke u vidu izgorene opreme. Oprema je naručena i plaćena kod poduzeća MiStar koji se bavi opremom za vatrogasce, a biti će isporučena kroz idućih desetak dana.

Dragi gasitelji (pod time mislimo svi koji su sudjelovali u gašenju na bilo koji način), od srca Vam hvala na festivalu čestitosti i ljudskosti koju ste pokazali u vrlo kratkom vremenu i time vratili nadu u bolje dane i nadamo se potaknuli potrebne reforme. Naših 11 000 kuna nije puno, ali će dobro opremiti one kojima je najpotrebnije i koji će to najbolje iskoristiti i isplatiti višestruko. Ako bilo koja od naših kupljenih vatrogasnih cijevi spasi nekoga ili nečiju kuću, auto ili ljubimca - naš cilj je ostvaren u nemjerljivom obliku!

Hvala svima koji su se odazvali na naš poziv i financijski pomogli ovu akciju: podružnici SnF u Primoštenu, veliko hvala Planu B Žnjan, Šport Caffe-u i Suggero d.o.o.-u.

Za kraj, jedna mala poruka svima. Ne treba puno da bi nekome značilo mnogo. Malo čistog srca, šaka altruizma i prstohvat volonterstva.

Dragi gasitelji - 11 000 puta HVALA!

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE