Četvrtak, 19 Listopad 2017 19:13

PU Splitsko-dalmatinske: Od 06:30 sati na raskrižju D8-Ulica 4.gardijske brigade, nalazila su se dva policijska službenika

PU Splitsko-dalmatinske: Od 06:30 sati na raskrižju D8-Ulica 4.gardijske brigade, nalazila su se dva policijska službenika slika:www.facebook.com/podstrana.portal

Danas smo zatražili očitovanje iz PU splitsko-dalmatinske županije o jutrošnjoj gužvi kao i razlog zbog čega su policijski službenici izišli na teren u najmanju ruku s 2 sata zakašnjenja od nastanka iste.

U nastavku pročitajte odgovor prenesen u cijelosti:

Poštovani,

jutros oko 06:30 sati na sjevernoj kolničkoj traci, a desnoj prometnoj traci ceste D8 istočno od raskrižja s Ulicom 4.gardijske brigade nalazio se autobus koji je bio u kvaru. Obzirom na nastalu situaciju i veću prometnu gužvu koja se stvorila iz pravca Omiša prema Splitu, na navedeno raskrižje upućeni su dodatni policijski službenici radi obavljanja fizičke regulacije prometa s ciljem normalizacije prometa i smanjenja nastalih gužvi na navedenom području. Policijski službenici su raspoređeni na djelu ceste gdje se nalazio autobus, ali i na dionicama ceste gdje se već neko vrijeme izvode radovi. Policijski službenici su čitavo vrijeme fizički regulirali promet sve do normalizacije prometa, oko 09:40 sati autobus je uklonjen sa ceste. Oko 10:00 sati promet kroz Podstranu je normaliziran.  

U odnosu na angažman policijskih službenika ovim putem Vas obavještavamo kako su se od 06:30 sati na navedenom mjestu nalazila dva policijska službenika sa zadaćom upravljanja prometa na predmetnom raskrižju, a naknadno su upućene i dvije auto ophodnje, te policijski službenik na motociklu. U cilju smanjenja gužvi i normalizacije prometa, policijski službenici su u jednom trenutku započeli i sa fizičku regulaciju prometa na navedenom raskrižju.

Utvrdili smo da su djelatnici nadležnog tijela kojima su povjereni poslovi održavanja ceste D8 na mjesto kvara autobusa došli u  06:50  sati nakon čega su sukladno svojima obvezama osigurali navedeni autobus i započeli poduzimati aktivnosti usmjerene uklanjanju.

Policijski službenici od  03.listopada svakodnevno u vremenu od 06:30 do 08:30 sati upravljaju prometom na raskrižju ceste D8 i Ulice 4.gardijske brigade i da od tada do današnjeg dana nismo zaprimili dojave o ovakvim problemima koji su nažalost uvjetovani ovim izvanrednim događajem.  

S poštovanjem,

Odjel za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE