Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 17:09

Naš čitatelj ima jednostavno rješenje za gužvu kroz Podstranu, čekamo odgovor iz Hrvatskih cesta Istaknuto

Naš čitatelj ima jednostavno rješenje za gužvu kroz Podstranu, čekamo odgovor iz Hrvatskih cesta Slika: Podstrana portal

Kao stanovnik Podstrane koji svako jutro pokušava na vrijeme doći na posao, mogu Vam reći da sam možda svojim dužim promatranjem došao do rješenja za sve stanovnike od Stobreča do Omiša (pa i dalje), a koji se svakodnevno služe ovim predmetnim pravcem.

Nelogično je, kada jedna prometna traka ulazi u dvije brze prometne trake, da se svakodnevno (i zimi i ljeti) pojavljuje ovakva nesnosna gužva kroz Podstranu (npr. ujutro u 7:00 - 8:30 sati se od hotela Lav pa do caffe bara Fabio u prosjeku vozi više od 10 minuta, a udaljenost je samo 200 metara) pa bih za tu situaciju predložio sljedeće rješenje:

1. Križanje za Stobreč (na semaforu) postaviti veliki svjetlosni pano koji odbrojava preostalo vrijeme do kojeg će se upaliti zeleno svjetlo, a sve iz razloga kako bi se vozači na vrijeme pripremili i da u vremenskom periodu dok se ne upali crveno svjetlo prođe kroz križanje maksimalni broj vozila. Trenutno je situacija takva da prolazi minimalno 50% manje vozila nego što bi moglo proći jer su nespremni, pišu poruke, drže preveliki razmak ili prekasno krenu i sl.
Prije same investicije sve ovo se može ispitati s angažiranim jednim prometnim policajcem, a koji neće regulirati semafor, već da što više vozila prođe kroz raskrižje.

2. Na križanju za Žrnovnicu kao i na križanju za Osnovnu školu Strožanac (kod Tommy-a) postaviti prometne redare (bobi-e) koji bi ubrzavali promet i pravovremeno uključivali u promet vozila koja imaju namjeru u tim križanjima skrenuti u lijevo prema Omišu.
Mišljenja sam kako se za jedan radni dan u terminu od 07:00-08:00 sati i sa samo 3 prometna policajca može za samo 1 sat vremena ispitati ovaj moj prijedlog, a spreman sam taj ispitni dan u potpunosti i financirati!
U slučaju da se gužva time smanji (u što sam uvjeren), tada Općina može angažirati osposobljene studente-maturante ili sl. koji bi za neznatan novac, u odnosu na nemjerljivu dobit, riješili ovaj veliki problem svih nas.

Ukoliko ne iznađemo brzo rješenje (ovo tvrdim kao stalni sudski vještak, vlasnik turističke agencije, vlasnik i licencirani agent za nekretnine), vrijednost svih nekretnina i popunjenost svih turističkih kapaciteta od Stobreča prema Omišu počet će konstantno opadati, a sve zbog negativnih recenzija naših turista koji trpe, kao i mi, ove prometne gužve.

Denivelirajuće rješenje koje nude u Hrvatskim cestama je skupo i nisam siguran tko će ga od nas doživjeti, a svi znamo da je jedino pravo rješenja zaobilaznica TTTS-Omiš (kroz Podstranu).

S poštovanjem,
čitatelj Podstrana portala.

/Podaci poznati redakciji

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE