Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

Petak, 07 Travanj 2017 21:13

Nakon tromjesečne zimske stanke, Konoba - pizzeria “PERUN“ ponovno počinje s radom! Istaknuto

Nakon tromjesečne zimske stanke, Konoba - pizzeria “PERUN“ ponovno počinje s radom! slike: Pizzeria Perun/sponzorirani članak

Nakon tromjesečne zimske stanke, Konoba-pizzeria “PERUN“ ponovno počinje s radom!


Ova novootvorena konoba u kratko vrijeme uspjela je privući dosta zanimanja na lokalnoj gastro-sceni.

Riječ o jednom zaista lijepo uređenom prostoru koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, neposredno uz lučicu Strožanac u Podstrani.


Perun je ujedno prva konoba na putu prema Makarskoj, tako da je vožnjom od centra Splita udaljena svega 10-ak minuta.

U ograđenoj zelenoj bašti s masivnim stolovima može stati 100-tinjak posjetitelja, a gosti konobe imaju osiguran parking za osobne automobile i autobuse tako da se mogu organizirati veća okupljanja ili proslave.

Konoba-pizzerija Perun  je uređena autentično i u želji da se očuva tradicija i običaji Dalmacije, gdje posjetitelji konobe mogu uživati u prekrasnom i pomno odabranom interijeru. Unutrašnjost je od dalmatinskog kamena, stare opeke i masivnih drvenih greda što zajedno s velikim hrastovim stolovima i nekoliko pažljivo odabranih ručno izrađenih detalja, stvaraju ugođaj kakav bi konoba trebala i  imati. Ponuda je bazirana na tradicionalnoj ideji, promovirajući lokalne namirnice i polagano uživanje u jelu i piću kao protutežu brzom načinu života i “fast food“ generaciji.

Ponuda hrane je raznolika, nude se prije svega različita domaća mesna i riblja jela, tjestenine i rižoto, a u konobi se nalazi kamin u kojem se pripremaju tradicionalne peke gdje se kao posebnost izdvaja peka od domaćeg pivca. Tu su i razne pizze po pristupačnim cijenama koje se peku u krušnoj peći i tako poprimaju onaj poseban i jedinstven okus.

Za djecu je osigurano igralište s toboganom, koje se nalazi unutar ograđene bašte, tako da se i roditelji slobodno mogu opustiti i uživati u dalmatinskim okusima.

Ovakav ambijent uz more i brodice savršeno je mjesto za iznenaditi voljenu osobu s romantičnom večerom. Nakon svega, možete se opustiti u laganoj šetnji kroz lučicu Strožanac i nastaviti dalje plažom do hotela Le Meridien LAV.

O tome koliko se u konobi Perun štuje tradicija govori i samo ime, naime, konoba je nazvana po brdu Perun koje se nalazi poviše Podstrane, a samo brdo je dobilo ime po bogu Perunu koji je u slavenskoj mitologiji bog groma i munje, vrhovno božanstvo slavenskih bogova. Korijen imena Perun perk(w)u znači hrast, od čega je i sastavljen cijeli interijer konobe.

Pokraj konobe se nalazi ljetnikovac obitelji Cindro, neosporivo najljepša građevina na cijelom pojasu između Splita i Omiša. Riječ je o bajkovitom dvorcu zanimljive povijesti, koji predstavlja rijetko očuvan ladanjsko-gospodarski sklop iz 17 stoljeća. Posebna vrijednost ljetnikovca je očuvani perivoj bujne mediteranske vegetacije.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE