Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

Petak, 12 Svibanj 2017 19:01

Marin Bošnjak kandidat za načelnika Nezavisne liste dr. Darija Radovića Istaknuto

Marin Bošnjak kandidat za načelnika Nezavisne liste dr. Darija Radovića slika:Marin Bošnjak

U sklopu predstavljanja kandidata na predstojećim lokalnim izborima kontaktirali smo kandidata za Načelnika Općine Podstrana, gospodina Marina Bošnjaka, nositelja Nezavisne liste dr. Darija Radovića. 

 

Pp: Gospodine Bošnjak, Vi ste odlučili stati na čelo Nezavisne liste i kandidirati se za načelnika općine Podstrana, koji je bio Vaš najveći motiv za kandidaturu?

MB: Odmah na početku moram Vas ispraviti jer se nisam stavio na čelo liste, na njenom čelu je dr. Darijo Radović. Rezultat moje kandidature je zajednička odluka svih članova liste u želji da moja mladost, znanje i entuzijazam potpomognuti iskustvom i znanjem Mirana Tomasovića, Ljubomira Božikovića koji su već uspješno obavljali navedene funkcije, te ostalih članova liste, napravi pozitivne pomake za Podstranu. Ja sam cijeli svoj život u Podstrani, dobro sam upoznat sa svim problemima s kojima se Podstrana i naši sumještani susreću, od infrastrukturnih, komunalnih pa sve do sadržajnih. Stoga, motivira me moja vizija Podstrane i želja da zajedno riješimo probleme, a onda i iskoristimo sve potencijale naše općine. Podstrana je po dobnoj strukturi jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj, a zastupljenost mladih u radu općinskih struktura je nikakva. To je bio i razlog zašto sam se prošle godine angažirao i potakao obnavljanje rada Savjeta mladih, koji godinama nije bio aktivan usprkos zakonskoj obavezi. No, iako sam bio glavni inicijator njegovog obnavljanja nisam izabran u isti jer nisam pripadao nijednoj stranci. Zato želim i da moja odluka za sudjelovanjem u ovim izborima potakne što više mladih da se aktiviraju po pitanju naše općine, da sudjeluju idejama, inicijativama i prijedlozima. Ovim putem još jednom pozivam mlade da se aktivno uključe ili podrže one za koje smatraju da će najbolje zastupati njihove interese i interese Podstrane.

Pp: Protekli mandat na vlasti je koalicija sa HDZ-om na čelu, kako ste zadovoljni suradnjom sa strankom a kako sa načelnikom Mladenom Bartulovićem?

MB: Osobno nisam imao prilike surađivati s gosp. Bartulovićem kao ni s vladajućom koalicijom. Nadam se dobroj suradnji i zajedničkom radu za interese naše općine. Mogu reći da su članovi naše liste u vijeću bili konstruktivni, uvijek su podržavali konstruktivne prijedloge, a s obrazloženjem su bili protiv onih prijedloga s kojima se nisu slagali.

Pp: Koje su glavne prednosti Vašeg programa i po čemu se razlikujete od ostalih stranaka/lista?

MB: U Podstrani je jedna posebna situacija u kojoj svi znamo što je potrebno Podstrani, osobito kod kapitalnih projekata, pa mislim da ono što nas razlikuje nije što, nego kako ćemo to napraviti. Mi imamo jasnu viziju i znamo kako ih ostvariti, a spremni smo krenuti odmah nakon izbora. S obzirom na moju dob i veliki broj mladih na našoj listi posebno smo izdvojili program ˝Mladi za mlade˝ koji uključuje sadržaje za sve mlade dobne skupine od predškolske i školske dobi kao i studente, te mlade nezaposlene stanovnike Podstrane.

Pp: Da li spremate kakve novosti u općinskoj upravi ukoliko Vaša stranka dobije najveći broj glasova?

MB: Biti će određene promjene u općinskoj upravi, konkretne stvari Vam ne mogu reći prije nego dobijemo potpuni uvid u općinsku upravu i njen rad. Promjene će ići u smjeru optimalnog iskorištavanja rada općinske uprave, efikasnijeg rada, s donošenjem kratkoročnih i dugoročnih planova rada, formiranja radnih skupina... Poseban naglasak će biti na poboljšanju komunikacije i veće osjetljivosti za probleme svih naših mještana. Zalagat ćemo se i za veću javnost rada Općinskog vijeća kako bi mještani imali bolji uvid u rad Općine.

Pp: Koje bi projekte kao krucijalne za Podstranu slijedećem mandatu?

MB: Podstrana trenutno ima nekoliko krucijalnih projekata. Prvo treba krenuti s onima koji će direktno olakšati život naših sumještana, a to su: nova škola, vodovod u Gornjoj Podstrani, jeftiniji vrtići i novi kapaciteti i Sportski centar Miljevac. Bitni projekti  su i uređenje obalne šetnice uz hitno uređenje pristupa plažama, Centar Petričevo kao općinsko središte te proširenje groblja Ban. Istovremeno ćemo raditi na završavanju kanalizacije i rasvjete, programu odvajanja otpada,uređenju ulica...

Pp:Za kraj, koja je Vaša poruka glasačima;?

MB: Pozivam sve da 21.5. izađu na izbore, da preuzmu odgovornost za smjer u kojem će Podstrana ići sljedeće 4 godine. Naša lista ima mladost, imamo iskustvo, spremni smo na rad i imamo zajednički cilj učiniti Podstranu boljom!

Pp:Hvala Vam na Vašem vremenu!

MB: Hvala Vama!

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE