Petak, 16 Lipanj 2017 19:45

HC - 19. lipnja 2017. sastanak s predstavnicima PU Splitsko-dalmatinske te Općine Podstrana.....analizu i dalje ne dobijamo Istaknuto

HC - 19. lipnja 2017. sastanak s predstavnicima PU Splitsko-dalmatinske te Općine Podstrana.....analizu i dalje ne dobijamo Slika: Podstrana portal

Iz HC smo dobili odgovor u kojem kao jedino mjerodavno sredstvo odluke za trajanje svjetla spominju analiza/projekt iz 2016. godine, a koji je, prema njemu, pokazao je kako bi vrijeme čekanja u principu bilo otprilike isto (max. moguća poboljšanja od cca 10 % gledajući na sveukupni promet), jer se povećanjem trajanja zelenog svjetla na jednom smjeru, automatski povećava vrijeme čekanja na drugim smjerovima, pa samim time i broj vozila koje je potrebno propustiti (naročito u vremenskom intervalu 07-09 i 15-17, posebno smjer TTTS-a gdje je potrebno spriječiti moguće nalijetanje vozila iz smjera Splita), tj. ukupni ciklus se tada mora povećati te kako je problem to što ima više vozila nego je moguće proći kroz raskrižje ovakvog tipa, a semafor to vrijeme dodatno povećava zbog zaštitnih vremena i početka kretanja prvog vozila.
Nadalje u odgovoru spominju kako je za kvalitetno rješenje potrebno ovo raskrižje izvesti u dva nivoa, gdje bi glavni smjer (Split-Omiš) imao slobodan prolaz, a u drugom nivou bi se vršila izmjena smjera (semafor, rotor ili slično).

U cilju poboljšanja stanja, prvenstveno sigurnosti, a i protočnosti prometa na ovom križanju, dogovoren je sastanak u ponedjeljak, 19. lipnja 2017. godine s predstavnicima PU Splitsko-dalmatinske te općine Podstrana na kojem će se razmatrati mogućnost fizičke regulacije prometa u navedenim terminima, navode nam i HC-a.

No usprkos ovome odgovoru HC-a i dalje, iako smo to izričito tražili u dva navrata, ne dobivamo od njih analizu/projekt iz 2016.g. koju je, kako oni navode, izradilo stručno tijelo i kako je ono jedino bitno u određivanju vremenskog intervala trajanja svjetla na semaforu te nam zbog ovog svega moraju dopustiti da se upitamo da li se ovdje što skriva i zašto i dalje nemamo pristup informacijama, a na koje imamo pravo i što je navedeno na njihovim web stranicama što možete vidjeti u nastavku teksta koje smo u cijelosti prenijeli.....
Pravo na pristup informacijama kojima raspolažu Hrvatske ceste d.o.o., uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 25/13) te Izmjenama i dopunama Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine 85/15)
Sukladno Zakonu, sve informacije koje posjeduju, raspolažu ili nadziru Hrvatske ceste d.o.o. kao tijelo javne vlasti, moraju biti dostupne svim fizičkim i pravnim osobama koje zahtijevaju pristup informacijama.
Zakonom su propisana načela prava na pristup, izuzeci od prava na pristup te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama.
Korisnik prava na informaciju ostvaruje pravo na pristup informaciji podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva.

Uporni smo i dalje te smo opet od HC-a zatražili uvid u analizu koju ćemo, ako je uopće dobijemo, objaviti na našim stranicama.
Ostanite s nama.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ PODSTRANE