Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

cistoca.png

Gospodin Milan Vuković


sudac Ustavnog suda u mirovini


preminuo je 16. 03. 2018. g. u Zagrebu


Časno ime i djelo gospodina Milana Vukovića ugrađeno je u temelje Općine Podstrana. Zaslužan je za osnivanje mlade općine i promicanje njenih kulturno-povijesnih vrijednosti i u tom cilju začetnik je kulturne književno-pjesničke manifestacije „Dobrojutro more“. Njegovom zaslugom osnovan je Centar za kulturu koji je imao za cilj promicati kulturne vrjednote Podstrane, poljičkog zavičaja, maritimne kulture i hrvatskog identiteta. Bio je promotor nacionalnih vrijednosti, domoljublja i rodoljublja ističući da takvim pristupom doprinosi sveukupnom životnom i političkom djelovanju hrvatskog čovjeka u obrani i promicanju ostvarene slobode i samostalnosti Hrvatske. Općinsko poglavarstvo prihvatilo je njegovu inicijativu da se manifestacija „Dobrojutro more“ održava u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Za iznimne zasluge i doprinos općini dodijeljena mu je Povelja zaslužnog građanina OpćinePodstrana.
Gospodina Milana Vukovića čuvat ćemo u sjećanju s osobitim poštovanjem i zahvalnošću.
Počivao u miru Božjem.


IZVOR/OPĆINA PODSTRANA

Od 11 klubova koliko je nastupilo u seniorskoj konkurenciji najuspješniji je bio Sambo Pit Bull Split, a u ukupnoj Top Ten Podstana.

Održan je drugi iz serije turnira 'Croatia MMA Challenge 2018.' u organizaciji Hrvatskog MMA saveza. Nakon Belišća, gdje je turnir održan u siječnju, na red je došao Split.

Na turniru koji je organizirao KBK Terminator među seniorima iznad 93 kilograma slavio je Ante Krokar iz Sambo Pit Bulla Split. U kategoriji do 93 kilograma najbolji je bio je Nebojša Vinčić iz MMA Team Valensa.

Nikola Radman iz Top Ten Podstrane pobijedio je u kategoriji do 84 kilograma Dejan Gunjavić iz Crowsa do 77 kilograma, a Franko Gruber iz American Top Teama do 66 kilograma.

U dvije kategorije borile su se i djevojke, do 72 kilograma najbolja je bila Katja Vuković iz Sambo kluba Belišće, a njezina kolegica iz kluba Nikolina Katić pobijedila je do 56 kilograma.

Među juniorima najbolji su bili Marko Milat (iznad 93 kg), Alberto Antić (do 85 kg), Matteo Da Gudurić (do 75 kg), Rok Oslaković (do 70 kg) te Boris Katić (do 65 kg).

Kod kadeta Niko Matić slavio je u kategoriji do 85 kilograma, Šimun Poje do 65, a Bernard Bajn do 60.

Od 11 klubova koliko je nastupilo u seniorskoj konkurenciji najuspješniji je bio Sambo Pit Bull Split, a u ukupnoj Top Ten Podstana.

Ideja je da na turniru u prosincu, zadnjem u nizu, dobijemo najuspješnije seniore koji bi dobili priliku za osvajanje naslova prvaka u svojoj kategoriji.

Na dvodnevnom sudačkom seminaru uspješno su položili sudački ispit za MMA suca nacionalne razine: Ante Barada, Matijas Barić, Nedeljko Đuran i Gordan Vatavuk.

 

izvor:vecernji.hr

 

Srijeda, 14 Ožujak 2018 22:20

HDZ PODSTRANA Besplatne repeticije

Hrvatska demokratska zajednica općine Podstrana pokrenula je ovaj projekt kojem je svrha pomaganja učenicima pri učenju.

Poduke će se davati iz matematikefizikehrvatskog i engleskog jezika, a predavači će biti profesori navedenih predmeta.

Napominjemo kako su ove poduke besplatne i namijenjene su za sve učenike, a bit će organizirane subotom u jutarnjim terminima u prostorijama udruge u Strožancu (zgrada TZ-Podstrane).

Ovo je jedna u nizu od akcija koju HDZ organizira za naše mještane i u našem mjestu.

Besplatne knjige za osnovnoškolce, zatim pomoć srednjoškolcima za kupnju knjiga u iznosu od 1.000 kuna, stipendije, repeticije, sve su to projekti putem kojih nastojimo pomoći našim mještanima, a sve iz razloga što lakšeg školovanja djece, riječi su tajnika HDZ-a Podstrane, Tomislava Buljana.

Prijave traju do 30.3.2018., a poduke počinju 14.04.2018. te traju do završetka nastavne godine.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje i učenike osnovne škole da nas kontaktiraju putem telefona: 098 602 784 ili 091 216 6222 kao i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U prijavi treba navesti ime i prezime, predmet i razred te kontakt telefon ili e-mail.

Veliko hvala svim profesorima koji su se odazvali ovoj akciji, poručuju na stranicama lokalnog HDZ-a

Stranica 1 od 190

Najčitanije iz Podstrane

Bili bi nam potrebni deseci stranica da barem djelomično opišemo kroz što je sve u zadnjih desetak godina prošla obitelj Barišić.Život im je nalik na potresnu hollywoodsku dramu s nevjerojatnim...
Oko 12.20 sati vozač osobnog automobila nije propustio...
Projekt uređenja obalnog pojasa dugog 350 metara vrijedan...
Radovi počinju sutra, a projekt je vrijedan 19 milijuna...

baner flonal akcija

NAJ-GENERAL-SUZUKI_DUBROVNIK_Desktop.png