Ponedjeljak, 23 Listopad 2017 15:46

OMIŠKA OBILAZNICA Dožupan Šošić najavio projekt gradnje ceste vrijedan 283 milijuna eura Istaknuto

OMIŠKA OBILAZNICA Dožupan Šošić najavio projekt gradnje ceste vrijedan 283 milijuna eura Foto:direktno.hr

Na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak dožupan Ante Šošić je odgovarajući na pitanje rekao kako se sljedeće godine napokon kreće graditi omiška obilaznica, koja bi po planovima trebala biti gotova za pola desetljeća.


Prva dionica više od četvrt stoljeća iščekivane omiške zaobilaznice mogla bi početi u jesen sljedeće godine, i to Omiš - Dugi Rat. Druga faza je dionica Mravinci - Podstrana. Potom se trećom i četvrtom zaokružuje priča od Dugog Rata do Podstrane.
"Već smo imali dva sastanka s Hrvatskim cestama, na kojima je bilo riječi i o drugim temama po pitanju infrastrukture u našoj županiji. Ocijenili smo da je to prioritet broj jedan uz tunel Kozjak", rekao je Šošić.
Otkrio je i da Županijske ceste uskoro kreću u rekonstrukciju ceste od Žrnovnice do kamenoloma. Izdana je građevinska dozvola, putem natječaja odabran izvođač, a prva faza košta oko 15 milijuna kuna.

Na vijećničko pitanje Mire Bulja o TE Peruća, dožupan Ante Šošić je jasno i glasno rekao da na sastanku Povjerenstva ni o TE Peruća ni plinovodu nije bilo govora jer nije uvrštena kao strateški interes.
Rasprava se vodila i o razdvajanju Upravnog odjela za društvene djelatnosti na dva, jedan za prosvjetu, tehničku kulturu i sport, a drugi za zdravstvo te o luci u Krilu Jesenicama koja je integralni dio projekta gradnje ceste Trogir-Omiš.

 

Izvor:direktno.hr

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2018 Podstrana portal