Utorak, 28 Studeni 2017 14:48

Mladež splitskog HDZ-a: Hrvatski nogomet je talac jednog čovjeka, a naš izbor je Darijo Šimić!

Mladež splitskog HDZ-a: Hrvatski nogomet je talac jednog čovjeka, a naš izbor je Darijo Šimić! foto:www.facebook.com/mhdzst

Ovim putem želimo iskazati svesrdnu potporu novom vjetru koji puše u hrvatskom nogometu i korjenitim promjenama koje je najavio kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Dario Šimić zajedno s timom kojeg je okupio. Nakon velikog uspjeha kojeg je hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila na svjetskom prvenstvu 1998. godine, hrvatski nogomet ide pogrešnim putem. Nažalost, hrvatski nogomet je već dugi niz godina talac jednog čovjeka i užeg kruga ljudi kojega je okupio oko sebe.

Uspjesi hrvatske nogometne vrste, na koje smo svi ponosni, nikako se ne mogu pripisati radu saveza ni ljudima koji savez vode posljednjih godina. Svjesni smo činjenice da u dobrom dijelu vodstva sjede ujedno i članovi naše stranke te upravo iz tog razloga smatramo važnim oglasiti se na ovaj način. Hrvatski nogometni savez se, upravo zbog djelovanja takvih ljudi, pretvorio u simbol moralne kaljuže, netransparentnosti i nedemokracije. Zalažemo se i zalagat ćemo se za potpuno micanje politike iz Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog nogometa uopće. Politika mora biti partner koji će reflektirati većinsku volju naših građana. Volja hrvatskih građana je očita i jasna i ne može se i ne smije zanemariti ni zaobići.

Vrijeme je da se kompletno vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza u potpunosti povuče sa svojih dužnosti (kako formalnih, tako i neformalnih) u Savezu i u hrvatskom nogometu. Vrijeme je da poslušaju razmišljanje velike većine hrvatskog naroda i napokon naprave svoj prvi strateški dobar potez za hrvatski nogomet – povuku se i daju ostavke na dužnosti!

Krajnje je vrijeme da se Hrvatski nogometni savez otvori javnosti, da se sustav izbora demokratizira i u potpunosti depolitizira te da sa sebe makne stigmu nemorala. Za to se zalažemo, u prvom redu kao građani Hrvatske, a onda i kao politička organizacija....priopćenje je ovo Mladeži HDZ-a izašlo na njihovoj Facebook stranici, a vezano uz nadolazeće izbore u Hrvatskom nogometenom savezu.

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kol 01, 2018

Imenovanja i premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u 2018. godini

in Hrvatska by Podstrana portal
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i…
© 2018 Podstrana portal