Na ovim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Više o kolačićima..

Hrvatska
Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 19:37

Kiša zamutila izvor Jadra, dežurne službe na nogama: rano ujutro se očekuje obavijest da voda u Splitu nije za piće

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Kiša zamutila izvor Jadra, dežurne službe na nogama: rano ujutro se očekuje obavijest da voda u Splitu nije za piće foto:slobodnadalmacija.hr/Vojko Bašić/arhiva/HANZA MEDIA

Zbog velike količine padalina, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je da je došlo do povećanja mutnoće vode iznad dopuštenih vrijednosti, obavijestili su nas iz "Vodovoda i kanalizacije" (ViK).

Nakon što se isprazne postojeće zalihe vode, koje iz vodospreme crpi oko 400 tisuća potrošača iz Splita, Solina, Kaštela i Trogira, za očekivati je da će u dogledno vrijeme doći do povećanja mutnoće vode te će se voda iz slavine morati prethodno prokuhavati.

- Djelatnici laboratorija za pitke vode i uprava društva prate stanje te će javnost biti na vrijeme upoznata s mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži – javljaju nam iz ViK-a, piše na portalu slobodnadalmacija.hr

SWIFT_BANNER.png