Petak, 17 Siječanj 2020 09:29

Znate li koliki je iznos županijske naknade za svaku pojedinu općinu ili grad za novorođenu djecu? Istaknuto

Znate li koliki je iznos županijske naknade za svaku pojedinu općinu ili grad za novorođenu djecu? foto:radioimotski.hr

Jedan od najbitnijih uvjeta za ostvarivanje potpore je neprekidno prebivalište roditelja najmanje 3 godine na području grada ili općine gdje ostvaruju potpore.

Nakon programa demografskih mjera poticaja mladih obitelji iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća, u okviru programa “Tu je tvoj dom” Splitsko-dalmatinska županija nastavlja i s drugim poticajnim demografskim mjerama u ovoj 2020 godini.

Naime, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban 31. prosinca 2019. donio je odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2020. godini. Ovom se Odlukom utvrđuju uvjeti, visina novčane pomoći i postupak za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za novorođenu djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije u 2020. Na temelju analize demografskog stanja na području svake općine i grada u sastavu Županije, gradovi i općine podijeljeni su u pet grupa.

Što se tiče cetinskog kraja, u najvišoj – 1. kategoriji  je Grad Vrlika, gdje će od 1. siječnja 2020. godine roditelji novorođene djece imati pravo na potporu u iznosu od 2 do 50 tisuća kuna, ovisno o broju djece u obitelji.

Općine Dicmo, Hrvace i Otok nalaze se u 2. kategoriji, u kojoj će roditelji novorođene djece ostvarivati pravo na potporu u iznosu od 1 do 50 tisuća kuna, dok se gradovi Sinj i Trilj nalaze u 3. kategoriji, gdje će roditelji novorođenčadi imati pravo na potporu od 800 do 50 tisuća kuna.

Jedan od najbitnijih uvjeta za ostvarivanje potpore je neprekidno prebivalište roditelja najmanje 3 godine na području grada ili općine gdje ostvaruju potpore. Zahtjev za ostvarivanje novčane pomoći podnosi se Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju SDŽ u roku od 3 mjeseca od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev. Na istom mjestu mogu se dobiti i sve ostale dodatne informacije vezano za ove demografske mjere. Odluku pogledajte OVDJE.

Izvor:dalmacijadanas.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal