Subota, 13 Travanj 2013 15:12

Za vikend će se temperature približiti 25°C

Strpljen – spašen! Ova bi se poslovica mogla primijeniti na sve one koji su dugo čekali pravo proljeće da stigne. Još samo prije desetak dana naslovnice pojedinih medija punili su "trash" naslovi da proljeća nema sve do svibnja. No, ne samo da nam je stiglo proljeće, u nedjelju će se u nekim krajevima zemlje temperature približiti 25 stupnjeva Celzijevih, što su temperature primjerenije samom kraju svibnja nego sredini travnja.

Do kraja tjedna nad sjeverozapadnom Europom naći se se snažna ciklona, a nad većinom dijelom europskog kopna anticiklona, pa će se nad zapadnom, središnjom i sjevernom Europom uspostasviti snažno i vrlo toplo jugozapadno visinsko strujanje. Primjerice, u dane vikenda, na jugozapadu Francuske temperatura će se približiti ljetnih 30°C! Na podurčju Rumunjske i Ukrajine kružit će nestabilan i hladan zrak u sklopu visinske ciklone, no ta ciklona neće imati utjecaja na vrijeme u Hrvatskoj.

 

Crometeo tim vam donosi vikend prognozu vremena.

 

U petak će u unutrašnjosti zemlje biti djelomično sunčano i toplo. U Gorskom kotaru već od jutra oblačnije pa može biti slabe kiše. Pokoja kap kiše ili kratkotrajan pljusak moguć je i u drugim krajevima jer preko nas prelazi nova manja količina vlažnog zraka sa slabom kišom i lokalnim pljuskovima. Puhat će umjeren, u središnjim i gorskim područjima povremeno i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10°C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

 

Na Jadranu će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Dok će u Dalmaciji biti suho, na sjevernom Jadranu povremeno će biti slabe kiše, a više kiše bit će na širem riječkom području. Puhat će umjereno, na moru i jako jugo s vrlo jakim do olujnim udarima. Navečer na sjevernom Jadranu lebić, na otvorenom moru s jakim udarima. Toplo! Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 13°C ponegdje na Kvarneru do 20°C u Dalmaciji.

 

Subota kopnenim predjelima donosi izmjenu sunca i oblaka. U noći i ujutro oblačnije uz mjestimičnu kišu. Sredinom dana više sunčanog vremena, a samo ponegdje uz jaču naoblaku može biti još malo kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na petak.

 

Na Jadranu djelomično sunčano s promjenjivom naoblako. Iako će se u većini predjela zadržati suho, ponegdje još u početku može biti vrlo slabe kiše, a popodne u zaobalju i slabih pljuskova s grmljavinom. Jugo i lebić u slabljenju, navečer će okrenuti na slabu tramontanu, na otvorenom moru Dalmacije pojačanu. Jutro toplo, najviše dnevne temperature većinom od 15 do 21°C.

 

U nedjelju na kopnu većinom suho i djelomično sunčano. Sredinom dana će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 9°C, a najviša dnevna ostaje slična prethodnim danima i bit će većinom od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

 

Nedjelja Jadranu donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana. Nakon malo svježijeg jutra danju će biti osjetno toplije! Najviše dnevne temperature u većini predjela od 18 do čak 24°C!

 

crometeo.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal