Utorak, 26 Lipanj 2018 18:24

Vlada prihvatila odgodu - U Splitsko-dalmatinskoj županiji nastava počinje 10. rujna!

Vlada prihvatila odgodu - U Splitsko-dalmatinskoj županiji nastava počinje 10. rujna! slika/ilustracija: podstrana portal

Na današnjem radnom sastanku s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Splitsko-dalmatinske županije jedna od točaka dnevnog reda bila je nabavka školskih udžbenika u osnovnim školama kojima je osnivač SDŽ. O temi je govorio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ Tomislav Đonlić.

Đonlić je prije glavne teme gradonačelnik i načelnik izvijestio o početku nove školske godine

– Od prošlog tjedna nastava u SDŽ umjesto 3. rujna počinje 10. rujna u osnovnim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tražili smo odgodu nastave s obzirom na učestale sastanke nekih ravnatelja škola, osobito na otocima. Oni su mišljenja da je do sada nastava počinjala rano, pa smo zatražili odgodu početka nastave, pa je ministarstvo prihvatilo naš prijedlog – kazao je.

Potom je komentirao kako ide postupak nabavke udžbenika od strane Županije:

– Što se tiče nabavke školskih udžbenika. Trenutno imamo 192 ponude! Očekujemo da ćemo sredinom srpnja imati prve udžbenike u školama, a do kraja kolovoza sve udžbenici trebaju biti u školama. Udžbenike dobivaju svi učenici OŠ čiji je osnivač SDŽ. Radi se o 22.385 učenika. Isporuka udžbenika će biti u školi, škole će zaprimiti udžbenike, a škole će se ih distribuirati po razrednim odjeljenjima.

Udžbenik nije radni materijal. Tu postoji prostor za jedinice lokalne samouprave. OKo 55 posto cijene su udžbenici, a oko 45 posto radni materijali.

Prve isporuke će krenuti već sredinom srpnja – rekao je Đonlić.


izvor:dalmacijadanas.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal