Utorak, 30 Travanj 2019 14:33

VIK UMANJIO RAČUNE ZA VODU - 1 KN PO KUBNOM METRU ZBOG LANJSKIH ZAMUĆENJA

VIK UMANJIO RAČUNE ZA VODU - 1 KN PO KUBNOM METRU ZBOG LANJSKIH ZAMUĆENJA foto i tekst:vik-split.hr

Zbog zamućenja pitke vode koje je tijekom 2018. godine iznosilo ukupno 13 dana, na prijedlog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, Skupština društva Vodovod i kanalizacija Split (VIK) odlučila je svim svojim potrošačima iz kategorije kućanstava sa šireg područja Splita, umanjiti mjesečni račun za vodu i to za jednu kunu po metru kubnom potrošene vode. Umanjeni računi odnose na temelju potrošnje za ožujak 2019. godine, a na adrese potrošača započeli su stizati ovih dana.

- Odluka o jednokratnom umanjenju računa za vodu, koju je Skupština društva Vodovoda i kanalizacije Split donijela na prijedlog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, odnosi se na kućanstva sa šireg splitskog područja. Radi se o iznosima od minimalno pet pa i do preko tisuću kuna, ovisno o vlastitoj potrošnji. Primjera radi, ako je kućanstvo potrošilo 15 kubika vode, račun će im biti umanjen za 15 kuna – istaknuo je direktor VIK-a Tomislav Šuta.

Također, odlučeno je i da minimalno umanjenje računa na temelju potrošnje za ožujak iznosi pet kuna jer će u tom iznosu ono biti obračunato i potrošačima kojima je mjesečna potrošnja bila ispod pet kubika.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal