Četvrtak, 09 Travanj 2020 17:07

Uskoro bez propusnica između Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Klisa i Dugopolja

Uskoro bez propusnica između Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Klisa i Dugopolja foto /ilustracija: split.hr/

Potpisani Sporazum je upućen Nacionalnom stožeru Republike Hrvatske te Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te se očekuje njihova Odluka, javlja dalmacijadanas.hr.

Gradonačelnici i općinski načelnici splitske Aglomeracije –  Splita, Kaštela, Solina, Trogira, Dugopolja, Klisa, Podstrane – potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite, a sve u cilju slobodnog kretanja građana unutar granica navedenog područja bez izdavanja propusnica dok traje epidemija koronavirusa (COVID-19).

Potpisani Sporazum je upućen Nacionalnom stožeru Republike Hrvatske te Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te se očekuje njihova Odluka.

Sporazumom su se gradovi i općine obvezali na koordinirano djelovanje sa svim postojećim stožerima civilne zaštite na ovom području, a mjere civilne zaštite koje se odnose na građane na području gradova i općina odnose se jedinstveno na sve građane.

Kako neslužbeno doznaje dalmacijadanas.hr, do ukidanje propusnica na spomenutom području trebalo doći tijekom sljedećeg tjedna.

Što se tiče propusnica, tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali ukupno 8.841 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština.

Preko sustava e-Građani izdano je 1.721.

“Molimo sve građane koji su u sustavu e-Građani da zahtjev za propusnicu šalju preko sustava e-Građanin, kako bi se omogućilo lakše funkcioniranje cjelokupnog sustava izdavanja propusnica. Iznimno, u slučaju ako građani nisu u sustavu e-Građani, mailom mogu zatražiti propusnicu od tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora. Sve pojedinosti o izdavanju navedene su na poveznici ” – stoji u današnjem priopćenju.

 

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal