Petak, 22 Veljača 2013 12:24

Uskoro beplatni internet u turističkim destinacijama

Uvažavajući trendove sve većeg broja modernih putnika koji kao ključni izvor informacija pri izboru i upoznavanju svojih destinacija koriste online komunikaciju, Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama "HOTSPOT CROATIA" u 2013. godini.

Program se uvodi sa ciljem dodatnog podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma i proširenja turističke ponude, a sredstva koje Ministarstvo u tu svrhu u ovoj godini planira izdvojiti iznose ukupno 1,5 milijuna kuna.

 

Na Program se mogu javiti jedinice lokalne i područne samouprave koje imaju namjeru u svojim gradovima i općinama na turistički frekventnim otvorenim površinama kao što su npr. glavni trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka, autobusnih kolodvora urediti mjesta besplatnog pristupa internetu (tzv. hotspot lokacije), koja u radijusu do 500 metara imaju veći broj objekata ugostiteljske i dr. turističke ponude (smještajni objekti, restorani i barovi, muzeji, galerije i sl.), priopćeno je iz Ministarstva turizma.

 

"Cilj Programa jest gostima, kroz olakšanu i povećanu dostupnost informacija,omogućiti da putem svojih pametnih telefona i tableta na licu mjesta saznaju sve što ih zanima o odabranoj destinaciji i o svim sadržajima i zbivanjima u kojima mogu uživati tijekom svog boravka. Njihova intenzivnija online komunikacija bi trebala pridonijeti pojačanoj promociji naše zemlje, privlačenju novih gostiju i daljnjem jačanju e-marketinga naše ukupne turističke ponude", kažu u Ministarstvu, piše dalje.com.

 

Kako bi nadolazeću sezonu dočekali što spremniji, pojedine kandidirane hostspot lokacije koje će Ministarstvo sufinancirati s iznosima i do 50 posto opravdanih troškova, morat će biti uspostavljene i operabilne s početkom lipnja ove godine, kaže DalmacijaNews.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal