Subota, 30 Ožujak 2013 12:25

Uhićen počinitelj koji je zapalio vrata crkve u Banja Luci

Uhićen počinitelj koji je zapalio vrata crkve u Banja Luci Screenshot: DalmacijaNews

Uhićena je osoba koja je jučer ujutro zapalila vrata na katoličkoj crkvi u banjalučkom naselju Petrićevac, potvrđeno je agenciji Fena u policiji.

 Kako Fena neslužbeno doznaje počinitelj je Milan Majstorović.  Župnik samostana Petrićevac fra Ivo Orlovac je izjavio da se ovaj događaj dogodio netom prije velikog kršćanskog blagdana Uskrsa, na Veliki petak.

 

- Nikome u ovakvoj situaciji nije jednostavno i zna se kakva je ovo poruka - kazao je fra Orlovac i naveo da su u ovoj župnoj crkvi prošli i "gore stvari", ali je problem da se i sada napada imovina ove katoličke crkve koja je u izgradnji.

 

- To je vrlo jasna i ružna poruka Hrvatima katolicima u Banjoj Luci. Osobito prema eventualnim povratnicima u ovaj grad, ali i za one koji su ovdje ostali živjeti -  ističe Orlovac.

 

- Više od materijalne štete, pričinjena je ona koja je usmjerena na zastrašivanje katolika kojih je ionako malo u odnosu na prijeratni broj - kazao je banjalučki biskup Franjo Komarica. Dodao je i da su službe sigurnosti upozoravane na neke mlađe osobe koje se, kaže, često okupljaju oko crkve na Petrićevcu, "prkose i dobacuju franjevcima".

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal