Četvrtak, 21 Veljača 2013 19:20

U Vukovar stigle prve dvojezične ploče

U Vukovar stigle prve dvojezične ploče DalmacijaNews: Cropix

U Ured državne uprave u Vukovaru stigle su prve izrađene dvojezične ploče koje bi uskoro trebale biti postavljene na pročelju Ureda državne uprave u tome gradu, potvrdio je pročelnik tog ureda Goran Bošnjak.

- Ploče sam dao izraditi po naputku Ministarstva uprave. Sličan naputak dobile su i ostale državne institucije u Vukovaru - rekao je Bošnjak.

 

Dodao je kako nema informacija o tome kada bi prve dvojezične ploče mogle biti i postavljene na određene institucije. Odluku o tome, kako je rekao, donijet će Ministarstvo uprave.

 

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara jučer je mobilizirao svoje članove kako bi se - u slučaju postavljanja prvih dvojezičnih ploča - mirno okupili i tako izrazili nezadovoljstvo zbog namjere da se ćirlično pismo uvede u ravnopravnu uporabu s latiničnim pismom u tom gradu.

 

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara početkom veljače u tom je gradu održan veliki prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti, a sličan će prosvjed taj stožer u travnju organizirati i u Zagrebu, prenosi DalmacijaNews.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal