Četvrtak, 14 Veljača 2013 13:00

U požaru uništena arhiva Kerum trgovine u Lori

U požaru uništena arhiva Kerum trgovine u Lori Dalmacija News / CROPIX

U požaru koji je prije dvije večeri izbio iza 22 sata, izgorjela je arhivska građa Kerum trgovine d.o.o. na prvom katu poslovnog objekta u Lori u vlasništvu Lora Produkt d.o.o., Kerumove firme koja je u međuvremenu prebačena na direktora Tomislava Režića, inače vijećnika HGS-a u Županijskoj skupštini, javlja Index.

Očevidom je utvrđeno kako je progorjela izolacija pa je planulo u razvodnom ormariću. Vatra se ubrzo proširio na ostatak ureda te zahvatio arhivsku građu i namještaj. Kako čujemo, urušio se i krov.

 

Poslovni objekat u Lori Kerum je otvorio koncem 90-ih. Ubrzo je to postalo omiljeno odredište Splićana za povoljan "shopping". Na blagajnama su se čekali redovi, a žute kese "kerumice" postale su zaštitni znak gazde Keruma i najčešće viđena ambalaža u splitskim kontejnerima.

 

Nažalost, tome je došao kraj. Sada u Lori supermarket drži Konzum, a Kerum, kako je poznato, više nema dućana. Ostali su dugovi, 3,5 milijuna kuna državi i više od 60 milijuna kuna dobavljačima...

 

Kerum d.o.o. je danas u blokadi, a pravni sljednik Kerum trgovina d.o.o. ubrzo je kapitulirala pod navalom brojnih obveza. Sada su i papiri izgorjeli...

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal