Četvrtak, 14 Ožujak 2013 19:10

Tribina u Splitu: Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo

Tribina u Splitu: Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo dnevnik.hr

Javno predavanje na temu "Reforma lokalne samouprave i novo lokalno izborno zakonodavstvo" održat će se sutra, 15. ožujka u 13 sati na Pravnom fakultetu u Splitu, Domovinskog rata 8.

Krajem 2012. započela je reforma lokalne samouprave donošenjem novih Zakona o lokalnim izborima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi te Zakona o registru birača, koji su uz Ustav Republike Hrvatske temelj implementacije lokalnih izbora koji će se održati 19. svibnja 2013.


Osim reforme lokalne i regionalne samouprave važno pitanje za organiziranje i provedbu lokalnih izbora jest i transparentnost financiranja i rada političkih stranaka, dostupnost informacija građanima i građankama te uređen registar birača, piše cenzura.hr


Na javnoj tribini o danoj temi govorit će: 

 

Boris Milošević, pomoćnik ministra Uprave; Uprava za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu


Nikola Kristić, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska

 

Moderator predavanja: Mirko Klarić, Pravni fakultet Split

 

Predavanje se organizira u okviru projekta Aktivno civilno društvo - garancija stvarnih reformi, financiran sredstvima Europske unije.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal