Četvrtak, 28 Ožujak 2013 21:24

Suđenje E. Mišiću za ubojstvo Meksikanke na Marjanu počinje u svibnju

Suđenje E. Mišiću za ubojstvo Meksikanke na Marjanu počinje u svibnju Screenshot: Google Images

Suđenje Ediju Mišiću za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo početi će u svibnju ove godine, kako doznaje DalmacijaNews sa Županijskog suda.

 Pripremno ročište tijekom travnja će održati Vladimir Živaljić, te će glavna rasprava biti zakazana već idućeg mjeseca. Moguće komplikacije dovest će slučaj do nepravomoćne presude zbog blizine sezone godišnjih odmora.

 

Utvrđivati će se je li Mišić počinio teško ili "obično" ubojstvo. Za teško je maksimalna kazna do 40 a za "obično" 15 godina zatvora.

 

Neće se utvrđivati jesu li ciste na Edijevom mozgu imale utjecaja na počiniteljevo razmišljanje jer je prijedlog odbijen.

 

Na suđenju će se saslušati i brat Selene Macedo, koji je nestanak sestre prijavio u kolovozu prošle godine. Tijek slučaja s pozornošću prati i meksičko veleposlanstvo u Mađarskoj.

 

Selena je nestala na Marjanu dok je fotografirala krajobraz. Tijelo je pronađeno skriveno u rupi na južnoj padini nakon tri dana potrage. Ispostavilo se da je Selena brutalno ubijena nožem. Prerezan joj je vrat.

 

Policija je na Marjanu pronašla mnoštvo upotrebljivih dokaza, prije svega Mišićev ruksak s krvavim nožem kojim je počinjeno ubojstvo.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal