Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 17:23

Splitski plavci donirali hranu beskućnima

Splitski plavci donirali hranu beskućnima Screenshot: Google Images

Pripadnici hrvatske sekcije Međunarodne policijske organizacije (IPA) donirali su danas Prihvatilište za beskućnike Udruge Most. Donacija je vrijedna preko 20 tisuća kuna. Preko tonu proizvoda higijenskih potrepština i trajnih konzerviranih proizvoda policajci iz svih postaja Splitsko-dalmatinske županije napunili su u 83 kutije.

- Akcija je rezultat dvodnevnog prikupljanja potrepština za Udrugu Most. Došli smo do toga da otvorimo humano lice policije koje ona ima i sretni smo što ćemo beskućnicima uljepšati Uskrs - kazao je Slobodan Marendić, predsjednik regionalne sekcije IPAH-a, inače načelnik Sektora policije.

 

- Prvi put nas doniraju i posebno bih htjela naglasiti da su sve dalmatinske policijske postaje sudjelovale u akciji. Donacija nam je čast i sretni smo što policajci humanitarnim načinom doprinose borbi protiv siromaštva - kazala je predsjednica Udruge Most Đordana Barbarić.

 

Spomenimo da se rješenje problema novog smještaja za beskućnike ne nazire. Na adresi Gundulićeva 52 gdje će se pak provoditi program za pomoć mladima s poremećajem u ponašanju u tijeku je završna faza uređenja interijera.

 

Radove izvode beskućnici, a njihovi novi prostori ovise o (ne)milosti gradske vlasti i Ministarstva socijalne skrbi.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal