Četvrtak, 10 Siječanj 2013 19:26

Split: HDZ kandidira Vjekoslava Ivaniševića za gradonačelnika Istaknuto

U svega sat vremena Gradski odbor splitskog HDZ-a odlučio je da će arhitekt Vjekoslav Ivanišević biti njihov kandidat za gradonačelnika Splita, prenosi Dalmacija News. Disonantnih tonova navodno nije bilo, stranka stoji složno iza Ivaniševića, koji će sutra ujutro i službeno biti predstavljen kao HDZ-ov kandidat.

Odabir pravog kandidata za splitski HDZ pokazao se težim nego što se mislilo. Dugo se činila izvjesnom kandidatura dr. Šimuna Anđelinovića, onda je cijelu situaciju dodatno usložila odbačena Kerumova zamjenica Anđelka Visković, koju ju je gurala struja "pašalićevaca" u splitskom HDZ-u. Baratalo se s još nekoliko imena, poput dr. Matka Marušića i akademika Davorina Rudolfa. Ivanišević je zaista bio potpuno iznenađenje.

HDZ-ovci su se na koncu ipak odlučili za njega jer smatraju da najbolje predstavlja novi profil stranke. Radi se o starom članu, uglednom intelektualcu, nagrađivanom stručnjaku, koji za sobom ima i solidno političko iskustvo iz Gradskog vijeća.

Pitanje je, dakako, hoće li to biti dovoljno da poluči očekivani uspjeh na izborima i vrati stranku starim stazama slave, no Ivanišević je u ovom trenutku najbolje što splitski HDZ ima, složni su bili članovi Gradskog odbora.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal