Petak, 15 Veljača 2013 11:49

Splićanin ogorčen ponašanjem T-coma: Tražim da me isključe, a oni mi šalju račune!

Splićanin ogorčen ponašanjem T-coma: Tražim da me isključe, a oni mi šalju račune! Google

Da teleoperateri ne poštuju čak ni vlastite ugovore svjedoči slučaj njihova pretplatnika, Splićanina Nikše Latinca, koji se obratio za pomoć našoj redakciji. Čitatelj kaže kako je još 3. prosinca prošle godine s T-comom ugovorio privremeno isključenje za telefonsku liniju u svojoj vikendici u Kanici s obzirom na to da tamo do lipnja nitko ne boravi.

- Doznao sam da prema pravilniku ovog operatera mogu zatražiti isključenje na šest mjeseci, što mi definitivno odgovara jer nema smisla plaćati 125 kuna pretplate za fiksni telefon i MAXadsl Flat kad u vikendicu gotovo nitko ne dolazi. Iako sam, dakle, ugovor o isključenju potpisao 3. prosinca, ni dandanas mi liniju nisu obustavili i uredno su mi poslali račune, kako za prosinac, tako i za siječanj, a bojim se da mogu očekivati i ovaj za veljaču. Šaljem mailove na koje ne odgovaraju, a kad uspijem dobiti kojeg od djelatnika T-coma, ispričavaju mi se i obećavaju kako će to skoro riješiti. Da čovjek ne povjeruje - kaže Nikša Latinac.

 

T-com: Krivi smo...

U vikendici su mu, dodaje, boravili i prijatelji u siječnju koji su sasvim normalno uspostavljali izlazne pozive, što će naš sugovornik, navodi, i platiti iako bi, prema njegovu mišljenju, bilo pošteno da teleoperater poništi račune koje mu je poslao nakon potpisivanja ugovora o privremenom isključenju iz telefonske mreže.

 

Iako se rijetko događa da velike telekomunikacijske tvrtke priznaju da su u krivu, u ovom je slučaju T-com to, ipak, napravio. Pretplatnik od njih mjesecima nije uspijevao dobiti pravu informaciju, no nama su se iz Službe za odnose s javnošću T-coma javili u roku od svega nekoliko sati.

 

- Prilikom obrade zahtjeva za privremeno isključenje telefonskog priključka na zahtjev korisnika došlo je, nažalost, do pogreške te je linija ostala aktivna. Naši će djelatnici kontaktirati korisnika kako bi se ispričali te poduzeti daljnje korake u dogovoru s pretplatnikom vezano uz privremeno isključenje linije. Također, računi nastali u razdoblju u kojem je korisnik tražio privremeno isključenje bit će korigirani - odgovorili su nam iz T-coma i iskoristili priliku da se Latincu još jednom ispričaju zbog eventualnih neugodnosti.

 

Našeg će čitatelja sasvim sigurno najviše obradovati to što mu je u džepu ostalo četiristotinjak kuna, koliko su mu ukupno iznosili telefonski računi za prosinac i siječanj...

 

Prenosi: Slobodna Dalmacija

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal