Četvrtak, 06 Lipanj 2013 16:32

Samohrana majka i 9-godišnji dječak u Splitu žive u šupi bez hrane, prijeti im izbacivanje na ulicu

"OČIŠĆENA šupa stambeni je prostor majke i devetogodišnjeg dječaka. Nemaju plahte za krevet, ni stakla na prozoru, ni tenisice za dječaka (broj 34). Svakodnevno im je potrebna hrana", piše Splićanin Zoran Erceg na "Grupi za pomoć ugroženim stanovnicima Splita" na Facebooku.

Erceg je nesretnoj majci i njenom sinu u utorak kupio nešto hrane, nakon čega je otišao vidjeti njihov stambeni prostor. Ostao je šokiran. Snimio je uvjete u kojima žive, te na Facebooku pokrenuo akciju kako bi im pokušao pomoći.

 

"Majka bi čistila po kućama, prala stepenice, ili što bilo... Uistinu nije izbirljiva", poručuje Erceg. Otvoren je i žiro račun za pomoć dječaku i njegovoj majci: HR3923600003115869946 - odgovorna osoba Zoran Erceg.

Nažalost, njihovim problemima tu nije kraj. Nešto kasnije Erceg je na Facebooku objavio da bi nesretna majka i njen sin uskoro mogli biti izbačeni na ulicu!

"Ako ste mislili da je život majke i djeteta u šupi, bez vode i zahoda tragična stvar, znajte da može biti i gore od toga. Upravo sam dobio obavijest da vlasnici te šupe izbacuju majku sa djetetom na ulicu. Ako se pitate kakvi su to ljudi koji izbacuju samohranu majku sa djetetom na ulicu, znajte da su to njeni otac i majka", napisao je Erceg na Facebooku.

Svoje Facebook prijatelje i članove grupe zamolio je za pomoć: "Trenutno raspolažemo iznosom od 800,00 kn. Pomozite mi pronaći smještaj koji možemo unajmiti za ovaj iznos novaca".

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal