Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 10:38

RENTEREN - Stobrečanin Frane Plazibat osmislio aplikaciju za najam slobodnih sportskih termina i terena koja već daje sjajne rezultate

RENTEREN - Stobrečanin Frane Plazibat osmislio aplikaciju za najam slobodnih sportskih termina i terena koja već daje sjajne rezultate foto:dalmatinskiportal.hr/

Rezervacija je besplatna i ekipi ništa ne poskupljuje termin - kaže Plazibat

Odnedavno je u opticaju zanimljiva mobilna aplikacija 'Renteren' koja korisniku omogućuje da u svakom trenutku vidi i rezervira slobodne termine za mali nogomet ili tenis na nekom od terena u Splitu i okolici.

Ovu aplikaciju za najam slobodnih sportskih termina i terena osmislio je diplomirani inženjer sigurnosti Frane Plazibat iz Stobreča...

- Ideja se rodila prošle godine, sjedio sam na kavi, a stol do mene se neka ekipa skupila za na balun. Nazvali su na par mjesta i svi termini su bili rezervirani pa su odustali. U tom trenutku sam uzeo mobitel i krenuo pogledati ima li igdje neka stranica koja prikazuje slobodne termine i nisam je našao. Odlučio sam napraviti stranicu i aplikaciju, te je tako nastao 'Renteren' - ispričao nam je Plazibat.

Bio je to zahtjevan posao...

- Trebalo je uložiti truda i sredstava. Četiri mjeseca se radilo na aplikaciji, pri čemu svakako želim spomenuti imena Dimitar Vukman, Toni Blagaić i Ante Burilović. To su programeri koji su uložili svoje slobodno vrijeme da napravimo pravu stvar.

'Renteren' je u opticaju od prije dva mjeseca, kakvi su prvi pokazatelji?

- Izvrsni. Za sada se preko nas mogu rezervirati tereni na Mertojaku, Poljudu, u Podstrani, City Centru, Spinutu, Mravincima, te za cijeli Tenis centar Firule. Nismo fokusirani samo na nogomet, već i na druge sportove i terene.

Upitali smo ga da nam još malo pojasni neke stvari. Koliko ima koraka do rezervacije? Poskupljuje li ovaj način termin? Kakve su obveze klijenta koji nudi termine preko 'renterena'?

- Krenimo od početka: kad se uđe u aplikaciju, sve je vrlo jednostavno, zelenim su označeni slobodni, a crvenim zauzeti termini. Može se vidjeti kako svaki teren izgleda, koja je cijena, nudi li domaćin nakon igre piće, gradele ili nešto slično, a tu je i lokacija koja te vodi do igrališta.

Idemo dalje...

- Rezervacija je besplatna i ekipi ništa ne poskupljuje termin. Može se rezervirati dan, tjedan, mjesec ili godinu dana unaprijed, nema ograničenja. U slučaju da ekipa dva puta rezervira pa ne dođe, korisnik se automatski blokira i ne može više ulaziti preko aplikacije. Mi smo booking.com u malome, ali još nismo ušli u opciju naplate preko aplikacije, no otvorena je ideja da i to napravimo, te time vlasnicima riješimo problem eventualnih nedolazaka koji se svakome tu i tamo znaju dogoditi.

Obveze klijenta?

- Vlasnici terena koji koriste 'Renteren' obvezni su plaćati mjesečno u vrijednosti jednog jedinog termina. Mislim da je to uistinu svakome pristupačno i zanimljivo.

Frane nam na kraju kaže da je aplikacija namijenjena svim ljudima i dobnim skupinama. Pokušat će što više jačati njen Facebook i Instagram, a sljedeći korak bit će mu širenje na Zagreb i Osijek jer uistinu se radi o jako praktičnoj formi, gdje čak postoji i opcija 'Pozovi igrača' kojom možeš obavijestiti ekipu da vam 'fali šesti'.

- Poduzeli smo već korake i ljudi se širom Hrvatske upoznaju s našim projektom - zaključio je Plazibat, uz poruku da ovim putem možeš rezervirati termin baš u svako vrijeme i sa svakog mjesta.

izvor:dalmatinskiportal.hr

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Sij 29, 2018

Imoćanin Marko Đuzel teško je stradao u prometnoj nesreći i sada treba našu pomoć!

in Hrvatska by Podstrana portal
Od 2. siječnja 2017. godine nalazi se u budnoj komi Marko Đuzel, 27-godišnjak iz Imotskog…
NADAHNUTO SVJEDOČANSTVO VJERE
Ožu 13, 2018

MLADA ZVIJEZDA HAJDUKA (21) 'Počeo sam igrati loto, a potom i kockati u kasinu. Sve se promijenilo kad me jednog dana nazvao moj brat blizanac Jakov'

in Hrvatska by Podstrana portal
Bog je ljubav! - temeljna je poruka Tome Bašića, 21-godišnjeg igrača Hajduka, koji je…
© 2018 Podstrana portal