Srijeda, 17 Travanj 2013 14:58

Priopćenje za javnost: Izdavanje pograničnih propusnica

Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji zaključenom 2003.godine između Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine, propisano je izdavanje pograničnih propusnica za građane koji ispunjavaju uvjete za njihovo izdavanje.

 

Obavještavamo građane sa područja Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji prebivaju u naseljima navedenima u prilogu A Sporazuma da će izdavanje pograničnih propusnica, prema postojećem Sporazumu, započeti 6.svibnja 2013. godine u Policijskim postajama Sinj, Imotski i Vrgorac.

 

Posebno napominjemo da je u tijeku sklapanje novog Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kojim će se postupak i izgled pograničnih propusnica urediti na drugačiji način.

 

Pogranične propusnice prema sada važećem Sporazumu izdavati će se do sklapanja novog, a najkasnije do 30. lipnja 2013.godine. Propusnice izdane po sada važećem Sporazumu vrijediti će do roka na koji su izdane.

 

Građani koji ispunjavaju uvjete za izdavanje propusnica za sve upite mogu se obratiti Policijskoj postaji prema mjestu svog prebivališta (Sinj, Imotski ili Vrgorac).

 

Sada važeći Sporazum objavljen je u Narodnim Novinama – međunarodni ugovori broj 3/2005. PU Splitsko-dalmatinska

 

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal