Utorak, 06 Kolovoz 2013 14:31

Oprez zbog iznimno visokih temperatura! U 11 sati u Splitu i Šibeniku izmjereno čak 35 stupnjeva

U 11 sati je u Dubrovniku živa pokazivala 32 stupnja, na Hvaru je bilo 33, a Knin se pržio čak na 34 stupnja. U Zadru je bilo "ugodnih" 30, dok je u Splitu i Šibeniku izmjereno čak 35 stupnjeva Celzijusovih!

Što se tiče temperatura mora, u 8 sati je u Dubrovniku izmjereno 21, na Hvaru 23, u Šibeniku i Splitu 24, a u Zadru 26 stupnjeva Celzijusovih.

 

Uz umjeren razvoj oblaka ponajprije u Gorskom kotaru, Lici te unutrašnjosti Dalmacije danas postoji mala mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine.

 

Prognoza za sutra:

 

Pretežno sunčano i u mnogim krajevima vrlo vruće. Vrlo mala vjerojatnost za rijetke lokalne pljuskove i grmljavinu postoji u Lici te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab jugoistočni i jugozapadni.

 

Na Jadranu ujutro uz obalu slaba bura, danju uglavnom zapadni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 19 i 23, u gorskim krajevima od 16 do 19, a na Jadranu između 23 i 28. Najviša dnevna uglavnom između 34 i 39 °C.

 

Upozorenje DHMZ-a:

 

Nepovoljne biometeorološke prilike i visoke temperature nastavit će se i u iduća tri dana, od 7. do 9. kolovoza, treba izbjegavati nepotrebne napore, uzimati laganu hranu i dovoljno tekućine, uz obaveznu zaštitu od UV zračenja, upozorava se u današnjoj Biometeorološkoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

 

Zbog vrlo visokih temperatura zraka kod meteoropata i starijih ljudi moguće se omaglica, manjak energije i slabost. Srčanim bolesnicima, starijim ljudima i meteoropatima savjetuje da ne izlaze na sunce u najtoplijem dijelu dana, da borave u klimatiziranim prostorima i izbjegavaju suvišne napore.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal