Utorak, 21 Srpanj 2020 07:13

OČEKIVANA ODMAZDA Svi s HDZ-ove liste u X. jedinici nagrađeni, jedino Petar Škorić nije

OČEKIVANA ODMAZDA Svi s HDZ-ove liste u X. jedinici nagrađeni, jedino Petar Škorić nije Foto: Milan Šabić/dalmatinskiportal.hr

Nema prolaza u Sabor za šefa splitskog HDZ-a.


Da će svi HDZ-ovi s liste u X. jedinici na ovaj ili način profitirati bilo je jasno još od prošlih parlamentarnih izbora kada su se svi zbrinuli ili u Sabor ili po ministarstvima. Tako će biti i ovog puta, s tim da za sada svoju sreću jedino nije pronašao HDZ-ov Messi Petar Škorić. Desetka na listi u X. jedinici ostala je praznih ruku u popodnevnom miješanju karata u sjedištu HDZ-a. Samo za Škorića nema prolaza u Sabor, što je možda bilo očekivano s obzirom na nesnalaženja uoči izbora za vrh stranke te ustrajno oponiranje proklamiranoj partijskoj liniji.

HDZ je u X. jedinici dobio sedam mandata. Nositelj liste Vili Beroš i Marija Vučković idu u svoja ministarstva, Beroš je mjesto ustupio Danici Baričević s Brača, a umjesto župana Blaženka Bobana, trećeg na listi, u Sabor će mlada uzdanica Ante Bačić Baćo. I Baričević i Baćo bili su slabije plasirani na listi od Škorića.

Splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu u Saboru će zamijeniti kolega iz Imotskog Ivan Budalić. To je, kažu nam upućeni HDZ-ovci, nagrada Budaliću za dobar rezultat u imotskoj krajini. Ante Mihanović, tajnik Županijskog HDZ-a, odlučio je potpuno se posvetiti Županijskim ljekarnama pa će tako u saborske klupe gradonačelnik Makarske Jure Brkan, 11. na listi. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odlučio je na koncu ipak zadržati mandat.

Van konkurencije za Sabor je bio dubrovački župan Nikola Dobroslavić, čija je funkcija nespojiva s onom saborskog zastupnika. Zato će svoju saborsku karijeru nastaviti predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Branko Bačić, koji je bio drugoplasirani na listi u X. jedinici. U Sabor će i sedmi s liste, koalicijski saveznik iz HDS-a Goran Dodig.

izvor:dalmatinskiportal.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal