Srijeda, 06 Veljača 2013 17:31

Očajan video za promociju strategije razvoja hrvatskog turizma na koji je potrošeno 66.500 kuna. (VIDEO)

Ove srijede Ministarstvo turizma objavilo je video koji je u vrlo kratkom roku zainteresirao građane.

Ali, nipošto ne iz razloga zbog kojih bi se oni možda nadali. Naime, preko društvenih mreža ubrzo su se Vladi javili kritičari, nezadovoljni viđenim u videu. Jedan od njih na Twitteru je tako napisao: "Ako je strategija razvoja turizma do 2020. 'kvalitetna' kao i njezin video, propali smo", a ubrzo je stigao i odgovor: "Hvala ti na kritici, proslijedit ćemo odgovornima".

 

"Turizam su emocije"

A "odgovorni" su, dakako, smješteni na adresi Ministarstva turizma, koje smo i sami potom odlučili upitati na koji je način video nastao i koja je točno njegova svrha. Objašnjeno nam je da se ne radi o promotivnom videu za turizam već je u pitanju video koji najavljuje Strategiju razvoja turizma do 2020. godine, unutar kojeg je predstavljena ideja kako bi to idućih godina trebalo izgledati: "Film 'Turizam su emocije' nije pripremljen u svrhu promocije hrvatskog turizma, već u svrhu promocije Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, dokumenta kojeg je na današnjoj, 75. sjednici, usvojila Vlada RH, a koji definira turističku budućnost Hrvatske i smjernice za snažniji turistički razvoj svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina. Film će se koristiti i kao sastavni dio prezentacija prilikom promotivnih aktivnosti Strategije razvoja hrvatskog turizma.

 

Film komunicira nekoliko ključnih poruka: naredno razdoblje od sedam godina će obilježiti konkretne promjene u hrvatskom turizmu koje predviđa Strategija (od 2013. do 2020.godine), turizam je industrija doživljaja i emocija te je upravo na njima potrebno graditi priču hrvatskog turizma", priopćili su iz Ministarstva o videu koji su mnogi prozvali "patetičnim" i općenito loše napravljenim.

 

Upravo je to ono što se nikako nije svidjelo ni korisnicima YouTubea, s obzirom na to da, iako još nema niti 2000 pogleda, kao prva dva komentara stoje: "Video je prenaivan, američka škola ne prolazi kod nas" i "Koliko ste novca platili za ovu reklamu koja svrhe baš i nema?".

 

Potrošeno 66.500 kuna

Odgovor na potonje također smo dobili iz Ministarstva: "Troškovi izrade filma su iznosili 66.500,00 kuna + PDV. S obzirom na to da je riječ o iznosu manjem od 70 tisuća kuna bez PDV-a, sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, Ministarstvo turizma nije bilo u obvezi raspisivanja javnog natječaja za njegovu izradu. Također, izrada filma definirana je i kao predmet nabave sukladno Planu nabave Ministarstva turizma za 2013. godinu, temeljem članka 20. Zakona o javnoj nabavi".

Video sadržaj

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal