Četvrtak, 02 Siječanj 2020 06:19

Na traktoru pobjegao iz Knina, a sada poručuje: Otkrit ću sve detalje o ratu u Hrvatskoj Istaknuto

Na traktoru pobjegao iz Knina, a sada poručuje: Otkrit ću sve detalje o ratu u Hrvatskoj foto:instagram/vecernji.hr

- Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja.
Nogometaš Crvene zvezde Miloš Degenek reprezentativac je Australije, ali je u travnju 1994. godine rođen u Kninu. Imao je 18 mjeseci kada je njegova obitelj pobjegla u Aranđelovac u Šumadiji, a ranije je govorio da je tada s ocem i majkom otišao na traktoru i kaže da je put trajao devet dana. Njegova je obitelj pet godina kasnije odselila u Australiju. Sada kaže da će napisati knjigu o svemu što je prošao.
- Ideja mi je da ljudima makar malo dočaram kroz što smo prošli mi i mnoge obitelji slične našoj. Ja sam bio baš mali, ali znam sve iz priča svojih roditelja i baka. Moj brat Đorđe i ja pišemo knjigu u kojoj ćemo iznijeti sve detalje iz rata. Njihova iskustva bit će objedinjena u toj knjizi - rekao je Degenek za Informer. Degenek je bio u Kninu nakon rata. - Jesam. Prvi put prije više od deset godina, pa sam opet bio prije neke tri godine. Želio sam vidjeti gdje smo rođeni, gdje smo živjeli. Godio mi je boravak tamo - rekao je Degenek i dodao:

- Bio sam dijete, imao sam 18 mjeseci kad smo izbjegli iz Hrvatske u Srbiju, ali na dijete takve stvari ostavljaju posljedice. Pored toga, bio sam u Srbiji 1999. tijekom NATO-ova bombardiranja. Toga se i te kako sjećam. Sirena za početak opasnosti, odlazaka u podrum... Bude teško kad se moraš stalno seliti i počinjati život iz početka. I dan-danas osjećam posljedice, neke pozitivne, neke negativne. Pozitivne su te što sam spreman bilo gdje otići živjeti i radim svaki pošten posao, ne stidim se. Dodajmo i da je Degenek bio na odmoru u Dubaiju gdje se fotografirao s tenisačem Novakom Đokovićem te taj trenutak objavio na Instagramu

Izvor:vecernji.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal