Četvrtak, 27 Srpanj 2017 09:27

Makarska protiv rezervacija na plaži: Kamion je pun 'rekvizita'

Makarska protiv rezervacija na plaži: Kamion je pun 'rekvizita' slika:24sata.hr/Grad Makarska

Ovaj problem zadnjih je godina prisutan u brojnim dalmatinskim općinama i gradovima, pa su se mnogi odlučili na uvođenje zabrana, rekli su u Gradu Makarska

Djelatnici Odsjeka komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske i Makarskog komunalca d.o.o. su u srijedu ujutro uklonili ručnike i drugu "opremu" kojima kupači pokušavaju rezervirati svoje mjesto. Kažu da su akciju proveli na dijelu plaže koja je pod koncesijom gradskog komunalnog poduzeća. Akcijom je obuhvaćeno područje od poluotoka Sv. Petra do Cvitačke. 

- Ovaj problem zadnjih je godina prisutan u brojnim dalmatinskim općinama i gradovima, pa su se mnogi odlučili na uvođenje zabrana. To je prošle godine učinio i Grad Makarska, a prije nekoliko dana učinjen je i korak više postavljanjem ploča s pravilima ponašanja na plaži. Ploče je, na preporuku Grada Makarske, na šest lokacija postavio koncesionar Makarski komunalac d.o.o. Zabranjeno je prema gradskoj Odluci o komunalnom redu - narušavanje javnog reda i mira i uznemiravanje drugih korisnika, onečišćavanje okoliša i opreme u vlasništvu plaže, prodaja hrane, pića, suvenira, unos, postavljanje i korištenje vlastitih ležaljki i suncobrana, postavljanje ručnika i druge plažne opreme, kupanje izvan ograđenog dijela, kampiranje i noćenje, paljenje vatre, bacanje opušaka izvan za to predviđenih posuda, upotreba šampona, sapuna i deterdženata, te dovođenje pasa mačaka i drugih kućnih ljubimaca, a pravila su sada vidljiva u svakom trenutku kupačima na makarskoj plaži - kažu u Gradu Makarska. 

foto: Grad Makarska

- Akcije uklanjanja ručnika i drugih plažnih rekvizita, a na temelju naše Odluke o komunalnom redu, provodimo redovito tijekom turističke sezone, a nedavno smo, u suradnji s policijom i carinom imali i akciju suzbijanja nezakonite prodaje na plaži što je također veliki problem. Ovakve akcije ćemo provoditi i dalje sve dok bude potrebno, no nadam se da će s vremenom takvih slučajeva biti sve manje. Iako se o ovom problemu dosta pisalo po medijima, mislim da je važno da smo postavili i ploče s pravilima ponašanja tako da svaki kupač može vidjeti što je ono što ne smije raditi na plaži i za što može biti kažnjen. Uvođenje reda na plaži nije nešto što se može postići preko noći, no jest jedan od najvećih prioriteta jer upravo gradska plaža je naš glavni resurs - izjavio je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić.

 

izvpr:www.24sata.hr

Kia u stranicama

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

© 2018 Podstrana portal