Srijeda, 13 Veljača 2013 15:13

Linić: Konstruktor ide u stečaj!

Linić: Konstruktor ide u stečaj! Dalmacija News

Konstruktor ide u stečaj!, najavio je to ministar financija Slavko Linić na okruglom stolu 'Restrukturiranje ili likvidacija?', u organizaciji magazina Banka, koji se danas održava u Hrvatskom novinarskom društvu u Zagrebu.

- Nagodbeno vijeće neće prihvatiti prijedlog Konstruktora za ostvaranje postupaka predstečajne nagodbe nego će on ići u stečaj. Rezultat je to ponašanja vlasnika i menadžmenta koji nisu razgovarali ni s jednim vjerovnikom nego je vlasnik osnovao novu tvrtku, prebacio na nju radnike i imovinu, a dugove ostavio na Konstruktoru - rekao je Linić, naglasivši u uvodnom dijelu izlaganja da kad je riječ o novom modelu ozdravljenja gospodarstva temeljenom na predstečajnim nagodbama, restrukturiranju tvrtki i njihovom oporavku te poštivanju rokova plaćanja, on može imati uspjeha jer je prisutna evidentna volja bankarskog sustava kao najvećeg vjerovnika te dobavljača, javlja Poslovni dnevnik.

 

Teme okruglog stola su kakvo je restrukturiranje potrebno da nakon njega uslijedi novi rast, kakva je u tome uloga financijske industrije te kakva je sposobnost poduzeća da naplate potraživanja, servisiraju dobavljače i vraćaju kredite.

 

Skup su pozdravili Davor Majetić, ravnatelj HUP-a i Goran Bohaček iz HUB-a, a u njemu sudjeluju dr. Vladimir Preveden, direktor zagrebačkog ureda Roland Bergera, Mario Vukelić, predsjednik Visokog trgovačkog suda, Matjaž Gorjup, predsjednik Uprave Dalekovoda, Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine, Alan Herjavec, direktor odjela naplate za pravne osobe Splitske banke i Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzeća u HUP-u.

Prenosi: Dalmacija News

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal