Srijeda, 15 Svi 2013 17:28

Klapa s mora: Dali smo sve od sebe; Stručnjaci: Ovo je bilo očekivano, to je boy band a ne klapa (VIDEO)

Klapa s mora: Dali smo sve od sebe; Stručnjaci: Ovo je bilo očekivano, to je boy band a ne klapa (VIDEO) Screenshot: Google Images

Nakon fijaska Klape s mora na izboru za pjesmu Eurovizije, naši su predstavnici ustvrdili da su na sinoćnjem natjecanju dali sve od sebe. Marko Škugor, jedan od članove klape, na svom je Facebook profilu napisao: "Sad sam pogledao naš nastup i mogu reći kako sam ponosan kako smo to odradili, dali smo sve najbolje od sebe".

Ispod njegovog statusa uslijedili su brojni komentari potpore, a mnogi su izrazili nevjericu što "Mižerja" nije prošla u finale.

 

Neizbježno, stigli su i komentari veterana Eurosonga, koji iza sebe imaju nekoliko uspješnih projekata kad je u pitanju ovo natjecanje.

 

Ksenija Urličić, koja je od početka upozoravala da Mižerja nije dobar izbor za eurovizijsko natjecanje, izjavila je za Index.hr da bi za prekid četverogodišnjeg niza neuspjeha trebalo vratiti sustav koji je donosio uspjeh.

 

- A to je Dora, bez obzira na to tko ju je osmislio, bila to ja ili netko drugi. U te tri zabavne večeri već bi se iskristalizirala jedna pjesma koja bi nam mogla donijeti kakav takav uspjeh. Što se dečkiju tiče, oni su uistinu to dobro otpjevali, no za mene je to bilo očekivano, jer sam već prije rekla što će se dogoditi. Mi ne možemo mijenjati pravila Eurosonga gdje je interpretacija u trećem, ponekad i u četvrtom planu. Pogrešno mi je bilo otići s nečim što je autohtono, treba pratiti moderne glazbene trendove. Ovaj interni izbor definitivno nije donio rezultate, trebamo iz ovoga izvući poruku. Svakom pametnome dosta - kazala je Urličić za Index.hr.

 

Na još jedan neuspjeh Hrvatske na Eurosongu osvrnuo se i Zrinko Tutić, čija je skladba "Sveta ljubav" u izvedbi Maje Blagdan svojedobno osvojila četvrto mjesto na ovom natjecanju.

 

- Ovo je festival srednjoeuropske glazbe, a ne neke autohtone glazbe. Uostalom, ti momci su sačinjavali boy bend, a ne klapu, jer nisu pjevali a capella - izjavio je Tutić za Index.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal